Nyt Apple-regnskab: Chipmangel kostede 38 mia. kroner i tredje kvartal

Apple har offentliggjort regnskab for tredje kvartal 2021, og trods fremgang på alle fronter kostede chipmanglen selskabet 38 milliarder kroner.

Nyt Apple-regnskab: Chipmangel kostede 38 mia. kroner i tredje kvartal

Apple har netop fremlagt regnskab for tredje kvartal 2021, og det ser fortsat godt ud for it-giganten. De kom ud af kvartalet med en omsætning på 532 milliarder kroner – en stigning på 29 procent i forhold til året før. Markedsanalytikere havde dog forventet en omsætning på 541 milliarder kroner.

Årsagen til, at Apple landede omsætningen, hvor de gjorde, var begrænsninger i forsyningskæden grundet chipmangel, forklarede Apples topchef Tim Cook ved fremlæggelsen af regnskabet.

Endnu større tab i vente i 4. kvartal

Tim Cook understregede, at Apple havde et meget stærkt resultat på trods af større end forventede forsyningsbegrænsninger, som han anslog kostede selskabet omkring 38 milliarder kroner i omsætning.

Apple forventer et endnu større tab som følge af problemer med forsyningskæden i næste kvartal, lød det videre fra Cook. Alligevel vurderede han allerede nu, at fjerde kvartal vil byde på højeste omsætning nogensinde i Apples historie.

Trods det anslåede tab i omsætning kom Apple ud af tredje kvartal med et overskud på 131,5 milliarder kroner.

Se også: Oversigt til de største tech-selskaber i verden

Stor fremgang for iPhone-salget og tjenester

Apple har netop lanceret iPhone 13 og 13 Pro, en ny iPad mini, en 9. generations iPad mini, Apple Watch Series 7, 3. generation af AirPods og en ny MacBook Pro.

Produkterne blev ikke frigivet før sent i kvartalet – heller ikke de nyeste iPhones. iPhone-forretningen som helhed fortsatte dog med at vise stærkt momentum og steg med 47 procent til 248 milliarder kroner i forhold til for et år siden.

Omsætningen inden for tjenester steg med 25,6 procent til 116,5 milliarder kroner, mens iPad-omsætningen steg med 21 procent i forhold til samme kvartal året før og landede på 52,5 milliarder kroner.

Mac-salget sikrede Apple en omsætning på 58,8 milliarder kroner – en fremgang på 1,6 procent.

Endelig har Apple også kategorien Andet med blandt andet headset, smartwatches og højtalere. Her steg omsætningen med 11,5 procent til 56 milliarder kroner.

Apples regnskab for tredje kvartal 2021 kan læses her.

Se også: Nyheder om internationale tech-virksomheder