Samsung klar med aggressiv plan for chip-produktion

Samsung vil i fremtiden anvende en ny teknik til chip-produktion, der skal gøre selskabet førende på markedet - særligt inden for 5G.

Samsung klar med aggressiv plan for chip-produktion

Samsung Electronics spiller med musklerne i halvlederverdenen med afsløringen af, hvad der betragtes som en aggressiv køreplan mod mere avancerede chipfremstillingsprocesser. Det skete på Samsung Foundry Forum 2021, der netop er overstået.

Samsung klar med aggressiv plan for chipproduktion

Den sydkoreanske tech-gigant fortæller, at de i fremtiden vil anvende en ny transistorstruktur kaldet “gate all around” (GAA) i sin kommende 3 nanometer (3nm) litografi proces. Samtidig slog de også fast, at de har ambitioner om at blive markedsleder på 5G halvledermarkedet, der er rettet mod sub-6GHz til mmWave applikationer.

Samsung introducerede den nyeste RF-teknologi baseret på 8-nanometer (8nm)-processen i juni og bemærkede, at støberiteknologien forventes at give en én chipløsning til 5G med understøttelse af chipdesigns med flere kanaler og flere antenner.

Som forklarede dengang ved Hyung Jin Lee, chef for ‘master of foundry technology development’ hos Samsung Electronics, at Samsungs 8nm RF være “en fantastisk løsning for kunder, der søger lang batterilevetid og fremragende signalkvalitet på kompakte mobile enheder.

I følge Samsung selv har de afsendt mere end 500 millioner chips til premium smartphones siden 2017.

Se også: De største tech-giganter i verden

3nm-chips vil reducere strømforbrug med 50 procent

I mellemtiden sagde Samsung, at de vil begynde at indføre GAA-designet i fremstillingen af kompakte 3nm-chips i første halvdel af 2022.

Den anden generation af 3nm forventes i 2023. Chipproducenten sigter derefter mod at masseproducere 2nm-chips bygget på GAA inden 2025.

Samsung forklarer, at 3nm-chips lover en 30 % ydelsesforøgelse, en 50 % reduktion af strømforbruget og en 35 % reduktion af arealet sammenlignet med 5nm-chips.

Presser TSMC til at investere 100 milliarder dollars i chipproduktion

Samsung har været den største investor inden for chipfremstilling i det seneste årti og har overtaget pladsen fra Intel, der var førende helt tilbage fra begyndelsen af 1990’erne.

I maj påbegyndte Samsung arbejdet med at bygge selskabets sjette chipproduktionsfabrik i Sydkorea. Den forventes at være fuldt operationel i anden halvdel af 2022.

Rivalen Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) er imidlertid indstillet på at bruge et rekordstort beløb på 100 mia. dollars i løbet af de næste tre år for at udvide kapaciteten, så de kan imødekomme den enorme stigning i den globale efterspørgsel.

Se også: Nyheder om international tech