Danmark skraber bunden på liste over it-sikkerhed på hjemmekontoret

I en ny undersøgelse over, hvilke lande det er it-sikkerhedsmæssigt er sikrest at arbejde hjemmefra i, klarer Danmark sig forbavsende dårligt.

Danmark skraber bunden på liste over it-sikkerhed på hjemmekontoret

I forbindelse med, at hybrid- og hjemmearbejde er blevet normen på mange kontorarbejdspladser, er cybersikkerhed blevet vigtigere end nogensinde før. Pludselig er det ikke kun virksomhedernes kontorer, der skal sikres, men også medarbejdernes hjemmearbejdspladser.

It-sikkerhedsvirksomheden Indusface har derfor undersøgt, hvilke lande der er de sikreste for virksomheder at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra i. Det er gjort ved at indsamle data om it-cybersikkerhedshændelser i de enkelte lande og omdanne tallene til en samlet cybersikkerhedsscore. På en skala fra 0 til 100 angiver den, hvor gunstige vilkår der er for at arbejde hjemmefra i de pågældende lande.

Undersøgelsen kigger på:

  • Antal DDoS-angreb per 100.000 internetbrugere
  • Phisingsider per 100.000 URL-adresser
  • Hjemmesider, der hoster malware, per 100.000 URL-adresser
  • Kompromitterede computere per 100.000 internetbrugere

Læs også: It- og cybersikkerhed har aldrig været vigtigere end i dag

It-sikkerheden ved hjemmearbejde halter i Danmark

På mange lister og i mange undersøgelser er det ikke unormalt, at Danmark ligger i top eller i den sjove ende af feltet. Men det kan ikke just siges at være tilfældet, når det gælder cybersikkerheden for virksomheder, der lader deres medarbejder arbejde hjemmefra.

Blandt de i alt 81 undersøgte lande ender Danmark helt nede som nummer 60. Til sammenligning finder man Finland, Sverige, Norge og Tyskland som nummer 10, 20, 22 og 30.

Gennemsnitstallene er 188 DDoS-angreb, 531 phishingsider, 729 hjemmesider, der hoster malware, og 836 kompromitterede computere. Danmarks tal ligger på henholdsvis 446 DDoS-angreb per 100.000 internetbrugere, 830 phishingsider per 100.000 URL-adresser, 570 hjemmesider, der hoster malware, per 100.000 URL-adresser og 19 kompromitterede computere per 100.000 internetbrugere.

Øverst på listen af alle undersøgte lande finder man Honduras, som har fire gange færre DDoS-angreb per 1.000 internetbrugere end gennemsnittet, seks gange færre phishingsider, seks gange færre hjemmesider, der hoster malware, og halvt­ så mange kompromitterede computere.

Vil du grave dybere ned i undersøgelsen, kan den findes her.

Læs også: Nyheder om it- og cybersikkerhed