Tofaktorgodkendelse har stor effekt på it-sikkerhed

Indførelsen af tofaktorgodkendelse har ført til stort fald i antallet af hackede Gmail-konti, og Google er klar med den mest omfattende sikkerhedsbeskyttelse på internettet.

Tofaktorgodkendelse har stor effekt på it-sikkerhed

Ifølge Google er søgninger på ”hvordan stopper man identitetstyveri” mere end fordoblet i 2021. Der har netop været Safer Internet Day, og i den anledning har Google offentliggjort et blogindlæg med en række af de initiativer, som virksomheden har taget for at sikre sine mange brugere, og at deres informationer er i sikkerhed for hackere.

Skal godkende enhed inden login

Google har – som mange andre virksomheder – indført obligatorisk tofaktorbekræftelse for deres mange millioner brugere. Det betyder, at man skal bekræfte sin identitet med en enhed, der allerede er logget ind på den pågældende Google-konto, når man første gang logger ind på kontoen på en ny enhed.

Det kan være en smartphone eller en computer, hvor man som bekendt allerede er logget ind på kontoen. Siden indførslen er antallet af hackede konti faldet med 50 procent, oplyser Google.

Se også: Hvordan man kan beskytte sig online?

Nye sikkerhedsinitiativer

Google kommer med et par nye sikkerhedsinitiativer for sine brugere. Søgegiganten er gået sammen med en række organisationer i projektet Campaign Security Project, hvor højtprofilerede organisationer på tværs af det politiske spektrum får redskaber til at træne sine kandidater og kampagnemedarbejdere i online sikkerhed.

I næste måned lancerer Google en ny valgfri funktion, der skal forbedre browsing og “giver den mest omfattende sikkerhedsbeskyttelse mod trusler på internettet og mod din Google-konto”, skriver Google selv.

Googles Guest Mode til Google Assistent ruller i løbet af den kommende tid ud på yderligere ni sprog til Smart Displays og højtalere solgt globalt. Med Guest Mode kan man bruge Assistant-enheder uden at gemme historikken på den tilkoblede Google-konto, indtil Guest Mode er slået fra igen. Der er altså tale om en form for inkognito-funktion, som man også kender fra Google Chrome og en række af Googles øvrige apps og tjenester.

Se også: Nyheder om IT-sikkerhed