Virksomheder: IT-sikkerhed bremser innovation

Når virksomhederne lancerer nye løsninger, opfattes sikkerhed som en stopklods - men det kan og bør løses, lyder det i ny undersøgelse.

Virksomheder: IT-sikkerhed bremser innovation

IT-sikkerhed opfattes af mange IT-chefer og kreative udviklere som en stopklods for innovation og udvikling. Det skyldes først og fremmest, at IT-sikkerhed ikke fra start tænkes ind som en del af udviklingen af nye løsninger fra start til slut, viser ny undersøgelse fra VMware.

1.475 IT- og sikkerhedschefer og udviklere er blevet interviewet til VMwares nye undersøgelse “Bridging the Developer and Security Divide”. I undersøgelsen kigges der nærmere på forholdet mellem IT-, sikkerhed- og udviklingsteams.

IT-sikkerhed bremser innovation

Hele 61 procent af IT-chefer og 52 procent af de kreative udviklere mener, at virksomhedens sikkerhedspolitikker bremser innovation. Når virksomhederne lancerer nye løsninger, der skal give dem konkurrencemæssige fordele, opfattes sikkerhed som en stopklods for netop disse løsninger i virksomhederne.

Kun 22 procent af de adspurgte udviklere “er meget enige” i, at de forstår, hvilke sikkerhedsprocedurer de forventes at følge. 27 procent af deltagerne var slet ikke involveret i sikkerhedsbeslutninger på trods af, at mange af beslutningerne påvirker deres arbejde.

Se også: Former for trusler og angreb inden for cybersikkerhed

Denne type virksomhed har øget risiko for sikkerhedsbrud

Årsagen til, at IT-sikkerheden kan have negativ indflydelse på innovation skyldes primært, at virksomhedens forskellige afdelinger ikke arbejder sammen, når de udvikler nye løsninger. Det bør prioriteres langt mere, lyder konklusionen i undersøgelsen. Virksomheder med et positivt og tæt samarbejde ved udviklingen af for eksempel ny software kan nå det endelige resultat fem arbejdsdage hurtigere end de virksomheder, hvor der ikke er et tæt samarbejde.

“I stedet for at sikkerhedsteams kun træder til, når der skal rettes op på hackerangreb og potentielle sårbarheder eller ender med at gå i vejen for innovation, bør sikkerhed indlejres på tværs af mennesker, processer og teknologier”, forklarer Rick McElroy, principal cybersecurity strategist at VMware.

Sikkerhedsbrud kan ramme omsætning og vækst

De virksomheder, der ikke prioriterer tæt samarbejde mellem de forskellige teams i forbindelse med udvikling af nye softwareløsninger, vil opleve en øget risiko for sikkerhedsbrud og en langsom levering af nye applikationer til markedet. Begge dele vil svække virksomhedernes muligheder for øget vækst.

En undersøgelse har også påvist, at forbrugerne vil stoppe med at handle hos virksomheder, der rammes af datalæk og deling af brugerdata. Derfor er vigtigt at prioritere sikkerhed højt, da det ellers kan påvirke omsætning og vækst negativt.

Se også: Nyheder om IT-sikkerhed