Windows 11 beskytter nu brugere mod phishingangreb
Microsoft vil tage kampen op med phishing – den type af cyberangreb, som de fleste andre angreb indledes med. Derfor har it-giganten udsendt en opdatering til det medfølgende program Windows Sikkerhed i Windows 11. Det oplyser Microsoft i et blogindlæg.
”Nyt i Windows 11 er forbedret phishing-detektion og -beskyttelse indbygget i Windows med Microsoft Defender SmartScreen. Denne nye funktion hjælper med at beskytte brugerne mod phishingangreb ved at identificere og advare brugerne, når de indtaster deres Microsoft-oplysninger i et ondsindet program eller på et hacket websted,” lyder det fra Microsoft.
Med den forbedrede antiphishingfunktion aktiveret vil Windows 11 yde bedre beskyttelse mod uskyldige personer, som eksempelvis forvildes ind på en falsk hjemmeside, hvor it-kriminelle forsøger at aflure personfølsomme oplysninger som e-mail, kodeord og betalingsoplysninger ud af folk.
Læs også: It- og cybersikkerhed har aldrig været vigtigere end i dag
Funktionen er fortsat ved at rulle ud til ejere af Windows 11-computere. Når den er tilgængelig, kan den findes i programmet Windows Sikkerhed. Her skal du gå til fanen ”Start” og ”App- og browserstyring”. Vælg her teksten ”Indstillinger for omdømmebaseret beskyttelse”. Her vil man finde en ny sektion kaldet ”Phishingbeskyttelse”.
Phishingbeskyttelsen består af tre funktioner:
- Advarsel om ondsindede apps og hjemmesider
- Advarsel om genbrugte adgangskoder
- Advarsel om usikker opbevaring af adgangskoder
Læs også: Sådan beskytter du din virksomhed mod phishingangreb
Verdens første styresystem med phishingbeskyttelse
Med udrulningen af de nye sikkerhedsfunktioner er Windows 11, ifølge Microsoft, det første styresystem, der kommer med indbygget beskyttelse mod phishing. Tiltaget kan vise sig at have enorm betydning, da cybertruslen er enorm.
Alene i 2021 blokerede Microsofts sikkerhedsløsninger, som er indbygget i Windows, Azure, Microsoft 365 og Microsoft Defender til Office 365, mere end 35,7 milliarder e-mails, der indeholdt phishing eller andet ondsindet indhold.
Ifølge analysevirksomheden StatCounter har Windows 11 kun en markedsandel på 8,45 procent. Det hænger sammen med, at der er strengere krav til hardwaren i det nye styresystem. Særligt kravet om, at computere skal understøtte version 2.0 af sikkerhedsprocessoren Trusted Platform Module (TPM), afholder mange ældre enheder fra at kunne opdatere til softwaren.
Læs også: Nyheder om it- og cybersikkerhed