10 danske startups, du skal holde øje med i 2022

Blandt de 10 danske startups, der er på den største vækstrejse i 2022, beskæftiger 8 af dem sig med tech. Se listen over de 10 opstartsvirksomheder, der er i størst fremvækst i 2022.

10 danske startups, du skal holde øje med i 2022

Hvilke startups bør du holde øje med lige nu? Det kan du se lige her. For sjette år i træk har LinkedIn hentet data fra LinkedIn Talent Insights for at finde de danske startups, der er vækstet mest inden for:

  • medarbejderantal, målt som en procentvis stigning i antallet af ansatte over metodeperioden, som skal være på min. 10 %
  • engagement, dvs. visninger og antal følgere fra personer, der ikke er medarbejdere, på virksomhedens LinkedIn-side, samt hvor mange personer, der ikke er medarbejdere, som besøger medarbejderprofiler fra opstartsvirksomheden
  • jobinteresse, dvs. i hvilken grad personer ser og søger job i virksomheden, inklusive både betalte og ikke-betalte stillinger
  • tiltrækning af toptalent, dvs. hvor mange medarbejdere opstartsvirksomheden har rekrutteret fra LinkedIns topvirksomheder

Virksomheder, der kvalificerer til undersøgelsen, skal være privatejede, helt selvejende, have 30 eller flere fuldtidsansatte, være 7 år eller yngre og have hovedkontor i Danmark. Undersøgelsen er gennemført i perioden 1. juli 2021 til 30. juni 2022.

Læs også: Sådan kommer du i gang som iværksætter og starter egen virksomhed

Tech dominerer i det danske startupmiljø

De danske startupvirksomheder, der ifølge undersøgelsen er de mest fremspirende i 2022, beskæftiger sig over en bred kam med teknologi. 8 ud af 10 startups på listen arbejder alle inden for software, it, grøn teknologi, hardware og lignende techområder.

Se 10 top-listen nedenfor:

10. Podimo

Podimo er en reklamefri podcastplatform, hvor indholdsskaberne bliver betalt gennem abonnementsindtægter. Platformen har over 1 000 unikke podcasts, du kan lytte til.

Selskabet blev grundlagt i 2019, har hovedkvarter i København og har 225 ansatte.

9. Lenus

Lenus udvikler software, som hjælper coaches og personlige trænere inden for fitnessbranchen med at styrke forholdet mellem klienter og trænere. Lenus’ software gør det muligt at tilbyde løsninger, der lever op til klienternes behov.

Selskabet blev grundlagt i 2016, har hovedkvarter i København og har 440 ansatte.

8. Liewood

Liewood designer og producerer møbler og tilbehør til hjemmet i nordisk stil. Deres fokus er på funktionalitet, minimalistisk design og skarpe detaljer.

Selskabet blev grundlagt i 2015, har hovedkvarter i København og har 120 ansatte.

7. Veo

Veo Technologies udvikler kameraer og kamerasoftware, som ændrer den måde, du ser fodbold på. Med Veo kan klubber livestreame fodboldkampe, så klubbens fans kan følge med hjemmefra.

Selskabet blev grundlagt i 2015, har hovedkvarter i København og har 250 ansatte.

6. Weld

Weld er en platform til datadrift, som giver dig mulighed for at centralisere data og se metrics ét samlet sted. Virksomheden har udviklet en platform, der eliminerer behovet for at bruge flere forskellige apps.

Selskabet blev grundlagt i 2020, har hovedkvarter i København og har 36 ansatte.

5. Monta

Monta udvikler moderne ladestandere til elbiler og søger at gøre elbilsmarkedet mere attraktivt. Monta tilbyder også et interaktivt kort, hvor du kan få overblik over tilgængeligheden af ladestandere.

Selskabet blev grundlagt i 2020, har hovedkvarter i København og har 120 ansatte.

4. Too Good To Go

Too Good To Go er et skridt i den rigtige retning, når det kommer til madspild. Virksomheden tilbyder en tjeneste, der forbinder forbrugere og fødevarebutikker. Tjenesten giver forbrugere mulighed for at få mad til billigere priser, når butikken skal til at lukke.

Selskabet blev grundlagt i 2016, har hovedkvarter i København og har 1.200 ansatte.

3. Seaborg Technologies

Seaborg Technologies’ mission er at gøre energiudvindingen mere sikker, billigere og mindre i størrelsen. Med deres Compact Molten Salt Reactor, som flyder på havet, søger virksomheden at revolutionere energisektoren.

Selskabet blev grundlagt i 2015, har hovedkvarter i København og har 125 ansatte.

2. Shaping New Tomorrow

Shaping New Tomorrow, der er startet af tre barndomsvenner, udvikler komfortabelt herretøj. Virksomheden har revolutioneret herretøjsbranchen og tilbyder nu formelt, komfortabelt tøj til en overkommelig pris.

Selskabet blev grundlagt i 2015, har hovedkvarter i Aalborg og har 130 ansatte.

1. Pleo

Pleo udvikler løsninger, der gør det nemmere arbejde med bilag. Alt for ofte glemmer man udgiftsbilag, men det har Pleo en løsning på. Pleo gør det nemt at tilbagebetale medarbejdere med deres firmakort, som integreres med dit regnskabssystem.

Selskabet blev grundlagt i 2015, har hovedkvarter i København og har 900 ansatte.

Se også: Nyheder om iværksættere og startups