18 danske tech-startups du skal holde øje med

Nye danske tech-iværksættervirksomheder skyder op. Her er 18 af dem, som du bør holde øje med i 2023.

18 danske tech-startups du skal holde øje med

Danmark er kendt for mange ting. Èn af dem er iværksættermiljøet, som er yderst gunstigt – blandt andet takket være Innovationsfonden, som investerer i lovende udviklingsprojekter.

Alene sidste år blev der hentet mere end 7,5 milliarder krooner i kapital, og trenden ser ud til at fortsætte.

Læs også: Sådan kommer du i gang som iværksætter og starter egen virksomhed

Hold øje med disse tech-startups i 2023

Vi tager her et kig på de 18 mest lovende tech-startups, som du bør notere dig og holde et vågent øje med i 2023.

Algiecel

Algiecel er fra 2021 og arbejder på at omdanne drivhusgasser til nye forretningsmuligheder, blandt andet ved at omdanne CO₂ og LED-lys til biomasse af mikroalger og ilt.

Bright Star Studios

Bright Star Studios er en spiludviklingsvirksomhed fra 2018, som udvikler næste generations MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) ved brug af sin egenudviklede spilmotor. Virksomheden står bag spillet Ember Sword.

Codora

Softwareudviklingsvirksomheden Codora er fra 2019 udvikler blandt andet spil, webapplikationer, blockchain og mobilapps.

Everfuel

Everfuel er fra 2019 og er en greentech-virksomhed, der skaber grøn brint ved brug af vedvarende energi.

FLATPAY

FLATPAY er en fintech-startup fra 2022, som udvikler betalingsløsninger til fysiske butikker.

Growblocks

Growblocks blev stiftet i 2021 og udvikler en softwareplatform, som tillader kunder at få indsigt i deres omsætning på alle parametre. Dermed kan virksomheder bedre styre deres omsætning.

Hemab

Hemab er en farmaceutisk startup fra 2017, som udvikler løsninger på problemer som blødninger og trombose.

Hyme Energy

Hyme Energy udsprang i 2021 fra Seaborg Technologies og er en startupvirksomhed, der udvikler en løsning til at lagre elektricitet ved høj temperatur i smeltet salt.

Kompasbank

Kompasbank blev grundlagt i 2021 og er en fintech-virksomhed, der har udviklet en kommerciel bank til små- og mellemstore virksomheder.

Lobyco

Lobyco er fra 2020 og har skabt en SaaS-løsning, som hjælper forhandlere med at forbedre deres kundefastholdelse og kunders loyalitet gennem skabelsen af digitale økosystemer, som skaber øget profit og øger sandsynligheden for, at kunderne gennemfører et køb.

Mazepay

Mazepay er fra 2018 og er en fintech-startup, der har udviklet en løsning, hvor virksomheder kan administrere deres forbrug med specifikke beløbsgrænser per bruger.

Monta

Monta blev grundlagt i 2020 og er en greentech-startup, der udvikler og tilbyder ladeløsninger til elbilejere.

Naetion

Naetion er fra 2021 og er en startup inden for blockchain. Selskabet har skabt det første karrierenetværk baseret på blockchain.

Podimo

Podimo blev skabt i 2019 og er en streamingtjeneste, hvor man kan lytte til podcasts og lydbøger.

Scaleup Finance

Scaleup Finance fra 2021 er en fintech-startup, som hjælper med at fjerne nogle af de omkostninger og barrierer, der er for virksomhedsejere, der søger eksperter i økonomi til at rådgive deres virksomhed. I stedet kan man abonnere på en ”økonomidirektør”.

Uniqkey

Uniqkey er fra 2018 og er en startup, som arbejder inden for cybersikkerhed, og som har skabt en sikker password manager til virksomheder.

Veo

Veo er en løsning til videoredigering og -produktion fra 2015, som sportshold kan bruge til at optage deres kampe uden at skulle bruge en dedikeret kameramand.

Worksome

Worksome er fra 2017 og har udviklet en løsning til HR-markedet. Løsningen er en forbedret platform, der lader forretninger bygge og administrere deres hold af eksterne freelancere.

Læs også: Nyheder om iværksættere og startups