Danske virksomheder mangler IT-uddannede

Efterspørgslen på danske IT-uddannede er vokset markant det sidste år, men de er ikke til stede. Det kan blive stort problem for danske startups.

Danske virksomheder mangler IT-uddannede

Digital Hub Denmark har fremlagt en ny undersøgelse, der viser en generel mangel på uddannende inden for IT – det, som Digital Hub Denmark selv  for tech-talenter. Behovet blandt danske virksomheder er steget med 22 procent siden foråret 2020. Det er særligt et problem for danske startups, der har svært ved at skalere op, når talentmassen ikke er til stede.

Efterspørgslen efter integratorprofiler og specialistprofiler er særligt stort og er vokset med 70 procent det seneste år. En integratorspecialist er specialiseret i at samle komponentundersystemer i en helhed og sikre, at disse delsystemer fungerer sammen, en praksis kendt som systemintegration.

Manglen på IT-uddannede er stort problem for danske virksomheder

Camilla Rygaard-Hjalsted, direktør for Digital Hub Denmark, forklarer, at COVID-19 var et chok for alle virksomheder, men pandemien viste de danske virksomheders evne til at omfavne forandringer og bevæge sig hurtigt for at tilpasse sig til den nye normalitet. Manglen på digitale talenter har vist sig at være et større problem, forklarer hun.

”Med en rekordstor tilstrømning af kapital fra udenlandske direkte investeringer og national støtte er manglen på talent i dag den største hindring for vækst”, slår hun fast.

Se også: Hvordan bliver man iværksætter?

Må finde arbejdskraft i udlandet

Undersøgelsen viser en stigning på 16 procent over fire år i den samlede population af danske digitale talenter i Danmark.

Frederik Lysgaard Vind, Head of People and Culture i det danske health tech-startup Nøie, oplever alligevel mangel på danskere med IT-uddannelse.

”Vi vokser inden for alle forretningsområder, men det er ingen hemmelighed, at vi især oplever talentmangel inden for tech-talenter. Derfor er det blevet en vigtig strategisk prioritet for Nøie at tiltrække internationale tech-toptalenter,” forklarer han.

Se også: Nyheder om startups