Ny app gør det nemmere for SMV’er at være på forkant med SKAT og moms

En ny dansk app hjælper virksomheder med at undgå bøder, gebyrer og i værste fald tvangsopløsning ved at give individuelle påmindelser om vigtige frister.

Ny app gør det nemmere for SMV’er at være på forkant med SKAT og moms

Som iværksætter er der mange nye ting at lære og praktiske ting, man skal forholde sig til. For eksempel er der en række frister, som skal overholdes. En beretning fra Rigsrevisionen viser, at kun 80 procent af danske virksomheder angiver moms til tiden. I 2020 var der hele 10 000 erhvervsdrivende om måneden, der enten indberettede for sent eller slet ikke angav moms og A-skat.

Læs også: Sådan kommer du i gang som iværksætter og starter egen virksomhed

App minder virksomheder om vigtige frister

Det problem vil den danske iværksættervirksomhed Rmindr med iværksætterne Reshat Durmisi og Mansour Bandri i spidsen hjælpe andre startups og SMV’er med at løse. Virksomheden står bag en ny app af samme navn til både Android og iOS. Som navnet indikerer, hjælper den små virksomheder med at give individuelle påmindelser, så vigtige frister overholdes.

Appen kan blandt andet give påmindelser om lønsumsafgift, A-skat, moms, årsrapport og selvangivelse. Henholdsvis en, to og tre måneder før de forskellige fristers udløb sendes en notifikation. Derudover kan man til enhver tid få overblik over samtlige frister inde i appen.

”Rmindr har overordnet set to funktioner. Dels skal den hjælpe de selvstændige med at få et overblik over alle deres frister, så de undgår unødvendige omkostninger, og dels skal den hjælpe samfundet med at formindske tabene, der er forbundet med, at virksomhederne mangler at indberette til tiden,” siger Reshat Durmisi, og fortsætter:

”Essensen er, at vi kan gøre livet nemmere for nogle mennesker, der typisk i forvejen har rigeligt at tænke på med den daglige drift af deres virksomhed. I dag kan det virke ret uoverskueligt for selvstændige erhvervsdrivende at holde styr på deres frister. Der er en gråzone, som vi forhåbentligt får elimineret med Rmindr.”

Læs også: De største unicorn-selskaber i 2021

Hjælper virksomheder med at undgå bøder, tvangsopløsning og konkurs

Med appen er det iværksætternes håb, at den kan bidrage til, at små virksomheder undgår at skulle betale bøder og gebyrer for overskredne frister. Dermed kan appen i bedste fald også hjælpe til at undgå, at virksomheder tages under konkursbehandling eller tvangsopløses for manglende indberetninger til SKAT.

Appen er gratis for virksomheder at bruge og kræver blot, at der oprettes en brugerkonto med virksomhedens CVR-nummer.

Læs også: Nyheder om iværksættere og startups