Odense Investor Summit skal matche robotstartups med investorer

I Odense skal 35 kapitalsøgende techvirksomheder, der arbejder med robotteknologi, matches med 300 risikovillige investorer, der tror på en fremtidig med mere robotteknologi.

Odense Investor Summit skal matche robotstartups med investorer

Automatisering, AI og nye robotteknologier breder til flere og flere industrier og bliver en større og større del af hverdagen både på arbejdspladser, i det offentlige rum og i hjemmet.

Det får investorer til at interessere sig for robotvirksomheder, og muligheden for at facilitere sådanne investeringer skal arrangementet Odense Investor Summit hjælpe med. Odense Investor Summit og arrangeres af Odense Kommune, som betegnes som Europas robothovedstad.

Læs også: Sådan kommer du i gang som iværksætter og starter egen virksomhed

Matcher kapitalsøgende techselskaber med risikovillige investorer

Formålet med arrangementet er at matche 35 kapitalsøgende techselskaber, som har ansøgt om at præsentere deres teknologi til sundhed, landbrug, fremstillingsindustri og den maritime sektor, med 300 risikovillige deltagende investorer. De 15 allermest lovende investeringsmuligheder får adgang til at pitche på podiet Odense, som også er kendt som Cobot Capital.

”Odense har udviklet sig til stedet, hvor robotøkonomi, robotkapacitet og robotviden forenes på bedste vis. Robotinvestorer kommer her for at sikre sig adgang til de mest interessante investeringsmuligheder og stifte bekendtskab med de nyeste markedstrends. Vi mærker tydeligt, at både danske og internationale gæster er imponerede over, hvordan man samarbejder og løfter hinanden i robotklyngens økosystem, og vi sætter meget stor pris på den enorme internationale interesse, Odense Investor Summit skaber,” siger borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel.

Investeringer fra 745.000 til 74 millioner kroner

Blandt de deltagende techiværksættere søges der om meget forskellige størrelser beløb på alt fra 745.000 kroner til 74 millioner kroner.

Selvom investeringsbeløbene svinger meget, er der stor sandsynlighed for at, at startupvirksomhederne går hjem med en investering. Erfaringer fra tidligere arrangementer viser nemlig, at halvdelen af techselskaberne tiltrækker investorkapital efter matchmaking-eventen.

Odense Investor Summit finder sted den sted 24. marts 2022 i forlængelse af robotmessen R-22, hvor de besøgende i udstillerhallerne kan møde de etablerede nordiske aktører i robot-, drone- og automationsbranchen.

Læs også: Nyheder om iværksættere og startups