Vækstfonden tilbyder nu mindre virksomheder små vækstlån

Regeringen styrker lånemulighederne for små og mellemstore virksomheder uden for byerne ved at tilbyde eftertragtede vækstlån på under 1 million kroner gennem Vækstfonden.

Vækstfonden tilbyder nu mindre virksomheder små vækstlån

Erhvervsdrivende i landdistrikterne kan opleve udfordringer med at få adgang til et lån fra banken, blandt andet på grund af usikkerhed om ejendomspriser og salgsmuligheder.

Det problem vil regeringen nu løse ved at give små virksomheder adgang til vækstlån gennem Vækstfonden – noget, der vil komme særligt virksomheder uden for byerne til gode.

Læs også: Sådan kommer du i gang som iværksætter og starter egen virksomhed

Fjerner nedre beløbsgrænse på 1 million kroner

Hidtil har der været en nedre beløbsgrænse på 1 million kroner, men den grænse har Erhvervsminister Simon Kollerup nu valgt at fjerne. Dermed vil det være muligt for mindre virksomheder at optage små lån, for eksempel til at optimere de fysiske rammer med forbedringer eller nye maskiner, som kan give virksomheden vækst.

Muligheden for at optage mindre lån vil særligt komme de små virksomheder, der befinder sig i landdistrikterne, til gode.

“Hvis landdistrikterne skal være et godt sted at bo og arbejde, er der brug for gode vækstmuligheder blandt de lokale virksomheder. Særligt vores mindre virksomheder er helt afgørende for at skabe og fastholde arbejdspladser i hele Danmark. De skal ikke have dårligere muligheder for at låne penge end resten af erhvervslivet Derfor giver vi nu virksomhederne en ekstra hjælpende hånd ved at åbne for adgangen til mindre lån gennem Vækstfonden,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Stigende efterspørgsel på små vækstlån

Vækstfonden oplever i dag en stigende efterspørgsel på vækstlån på under den hidtidige nedre beløbsgrænse på 1 million kroner. Det er Vækstfondens forventning, at mere end 100 virksomheder om året vil blive finansieret gennem Vækstfonden.

”Vi vil ud til endnu flere mindre SMV’er i hele landet, og det skal de små vækstlån netop bidrage til. Risikovillig lånefinansiering fra Vækstfonden er ofte den brik, som kan få finansieringsløsningen til at falde på plads i samarbejde med virksomhedens pengeinstitut. Derfor forventer vi også, at de små vækstlån kan bidrage markant til nye investeringer og mere vækst rundt omkring i danske virksomheder,” siger Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden.

Det er allerede nu muligt for virksomheder at sende en ansøgning via Vækstfondens kundeportal. Det er, ligesom tidligere, en forudsætning for at optage lånet, at finansieringen vurderes rentabel.

Læs også: Nyheder om iværksættere og startups