ATP investerer kæmpebeløb i solcellegiganten Better Energy

Pensionsselskabet ATP investerer et stort trecifret millionbeløb i den danske virksomhed Better Energy, der er en af de hurtigst voksende leverandører af solenergi i Nordeuropa.

ATP investerer kæmpebeløb i solcellegiganten Better Energy

Pensionsselskabet ATP har investeret et stort, trecifret millionbeløb i den danske førende udvikler og ejer af solcelleparker, Better Energy. Dermed ejer ATP godt 15 procent af den grønne virksomhed.

Med investeringen er der dels udsigt til et attraktivt, risikojusteret afkast til ATPs medlemmer, og samtidig bidrager ATP-koncernen til den grønne omstilling.

”Den nødvendige, grønne omstilling og den europæiske frigørelse fra russisk gas kræver en væsentlig udvidelse af de vedvarende energikilder. Efterspørgslen stiger, og der er behov for at investere i grøn energi også på land. En investering i Better Energy rummer muligheder for et attraktivt afkast for ATP og vil samtidig bidrage positivt til CO2-reduktionen,” siger Mikkel Svenstrup, der er investeringsdirektør i ATP.

Læs også: Greentech: Disse grønne teknologier skal løse klimaproblemerne

Fra udvikler af solcelleparker til energiselskab

Better Energy, der blev stiftet i 2021, er i en rivende udvikling. Virksomheden har med stor succes udviklet, opført, drevet og solgt strøm fra indtil videre 16 solcelleparker i Danmark og fem i Polen.

Selskabet ejer i dag en solcellekapacitet på mere end 1 gigawatt til en samlet anlægssum på fem milliarder kroner. I 2021 omsatte Better Energy for 1,6 milliarder kroner.

Virksomheden har indgået elkøbaftaler med store virksomheder som Coloplast, Arla, Carlsberg, Tivoli, Toms, DSB, Telia, Telenor, Egmont, ATP Ejendomme, TDC NET og Lundbeck.

20 gigawatt solcellekapacitet frem mod 2025

Med den store investering fra ATP fortsætter Better Energy sin skalering. Der er allerede nu over 10 gigawatt solcellekapacitet i pipelinen. Det skal forsyne virksomheder, byer og lande med grøn energi.

”I 2020 gennemførte vi i Better Energy vores transition fra udvikler til vedvarende energiselskab. Det betyder, at vi beholder solcelleparker i eget ejerskab, og det giver åbenlyst et andet kapitalbehov. Investeringen fra ATP hjælper med at sikre og fastholde momentum i alle vores markeder,” siger Rasmus Lildholdt Kjær, administrerende direktør i Better Energy.

Ud over Danmark og Polen har Better Energy også Sverige og Finland som sine nuværende nøglemarkeder. Det er ambitionen, at Better Energy skal øge pipelinen af projekter til 20 gigawatt frem mod 2025.

Læs også: Nyheder om klima og grøn teknologi