CO2 pr. databit bør være ny standardmåleenhed for netværk

CO2-udledninger pr. databit bør være ny standardmåleenhed for telekommunikationsnetværk for at gøre dem klimaneutrale, lyder det fra Huawei

CO2 pr. databit bør være ny standardmåleenhed for netværk

Under dette års udgave af Better World Summit afholdte Huawei i samarbejde med virksomheden Informa Tech et åbningsseminar kaldet “Grøn Telekommunikation Til Grøn Udvikling”. Her talte begge virksomheder og en lang række andre partnere fra teleindustrien om, hvordan man kan inkorporere grøn udvikling i alle aspekter af telekommunikation.

Mobilnet skal gøres grønnere med nyt standardmål for CO2-udledning

Bob Cai, Chief Marketing Officer for Huawei’s Carrier Business Group, forklarede, at Huawei ser det som en del af deres sociale ansvar at gøre en indsats for at operatørerne kan blive klimaneutrale.

”Vi vil hjælpe operatørerne med at reducere CO2-udledningen og at bruge telekommunikationsteknologi til bedre at kunne hjælpe andre industrier med at skære i drivhusgasudledninger, så de hurtigere kan blive klimaneutrale,” forklarede Cai.

I den forbindelse har Huawei og Informa Tech tidligere foreslået et nyt initativ kaldet Network Carbon Intensity (NCI). Det går ud på, at CO2-udledninger pr. data bit bliver adopteret som en ny standardmåleenhed for grønne netværk. Herved vil man bedre kunne styre og måle reduktionen i CO2-udledning og lettere følge et roadmap for CO2-neutralitet.

Se også: Grøn IT skal reducere CO2

Vigtigt at dele viden

Under seminaret understregede Huawei nødvendigheden af at etablere en platform for industrisamarbejde og grøn udvikling. Det er vigtigt, at partnere fra telekommunikationsindustrien og operatørerne deler viden om innovative teknologier og de seneste bæredygtighedsmetoder inden for telekommunikationsbranchen for at fremskynde processen med at skabe CO2-neutrale netværk.

Det er også vigtigt for at fremme den grønne udvikling i alle de industrier, lød det afslutningsvis fra Bob Cai.

Se også: Nyheder om klima og grønt