Fem områder, hvor GPT-4 er bedre end ChatGPT

OpenAI har lanceret GPT-4, som nu er tilgængelig i ChatGPT Plus. Se hvilke fem områder GPT-4 er bedre end GPT, som hidtil har brugt GPT-3.5.

Fem områder, hvor GPT-4 er bedre end ChatGPT

ChatGPT er blevet opgraderet med en ny version af den bagliggende GPT-teknologi, som er selve sprogmodellens algoritme. Hvor ChatGPT før brugte GPT-3.5, bruger den nu GPT-4, som blev annonceret tidligere på ugen. Det er dog indtil videre kun betalende brugere, som har adgang til den nye sprogmodel.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

De fem største nyheder i GPT-4

GPT-4 i ChatGPT bringer en lang række forbedringer og nyheder med sig. Vi kiggere her nærmere på fem områder, hvor GPT-4 er bedre end ChatGPT’s hidtidige GPT-3.5-teknologi.

Kan se og forstå billeder

Som noget nyt kan GPT-4 se og forstå indholdet af billeder. Til sammenligning forstod GPT-3.5 kun tekst.

Brugere kan vise ChatGPT med GPT-4 billeder, og så kan AI’en analysere indholdet. Appen Be my Eyes, der bruges af blinde og svagtseende, anvender for eksempel GPT-4, så brugere kan få hjælp til at beskrive mønsteret på en kjole, identificere en plante, oversætte en mærkat, læse et kort og meget mere.

Sværere at narre

GPT-3.5-teknologien i ChatGPT blev ofte kritiseret for at være for let at snyde og få på afveje. Men de mange brugere, som har brugt ChatGPT, har indirekte været med til at træne algoritmen, og det har resulteret i en forbedret algoritme i GPT-4, som er sværere at narre.

Den nye model er med andre ord meget bedre end tidligere, når det gælder fakticitet, styrbarhed og at undgå at bevæge sig uden for det tilladte.

Længere hukommelse

ChatGPT med GPT-4 husker bedre end forgængeren. Tidligere var sprogmodellen begrænset til 4.096 ”tokens”, hvilket svarer til omkring 8.000 ord eller fire til fem siders tekst i en bog.

Med GPT-4 er hukommelsen øget markant til 32.768 tokens eller det, der svarer til 64.000 ord eller omkring 50 siders tekst.

Samtaler kan dermed fortsætte i længere tid, og sprogmodellen kan huske, hvad der blev skrevet om 35 sider tidligere i samtalen.

Bedre forståelse af flere sprog

Træning af AI foregår overvejende på engelsk, men sprogmodeller kan lige såvel fungere på andre sprog, herunder dansk.

ChatGPT forstår og ”taler” i forvejen dansk, men med GPT-4 har OpenAI forbedret forståelsen af sprog, og den kan nu svare på tusindvis af spørgsmål med høj nøjagtighed på tværs af 26 forskellige sprog.

Forskellige ”personligheder”

En sprogmodel har ikke som sådan en personlighed, men den kan foregive at have det. Og netop det er GPT-4 blevet bedre til.

Konceptet kaldes ”steerability” – altså evnen til at styre sprogmodellens adfærd i forskellige retninger. Dermed kan ChatGPT med GPT-4 foregive at lytte sympatisk efter, hvad du fortæller til den, eller ændre humør, som når nogen beskylder den for at være ond eller deprimeret.

Læs også: OpenAI lancerer GPT-4 – bedre og mere præcis end ChatGPT

Sådan prøver du GPT-4 allerede nu

GPT-4-teknologien anvendes i ChatGPT Plus, som er OpenAI’s betalingsudgave af ChatGPT. Den koster 20 dollar om måneden.

Inden GPT-4 overhovedet blev annonceret, havde Microsoft dog allerede fået lov til at annoncere Bing Chat, som er bygget på netop GPT-4. Det blev dog først bekræftet samtidig med annonceringen af GPT-4 tidligere på ugen.

Hvis du ikke ønsker at betale for ChatGPT Plus, kan du altså prøve GPT-4 i den nye Bing-søgemaskine. Bing Chat har også fordel af at indeksere internettet og dermed have helt nye og aktuelle data med i sprogmodellen, hvilket ChatGPT ikke har. Man skal dog skrive sig på venteliste til at få adgang til den nye Bing.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens