Hvad er kunstig intelligens?

Bliv klogere på kunstig intelligens - den fascinerende teknologi, der allerede påvirker vores hverdag og har mange muligheder, men også udfordringer. Læs om AI's definition, anvendelser og udfordringer i dette dybdegående indlæg.

Hvad er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens, eller AI, er et felt inden for informatik, der beskæftiger sig med at udvikle computeralgoritmer, der kan gøre opgaver, der normalt kræver menneskelig intelligens. AI har været en fascinerende idé i mange år og har nu bevæget sig fra science fiction til virkelighed, med stadig mere avancerede systemer, der bliver udviklet hver dag.

Definere kunstig intelligens

“Kunstig intelligens er en disciplin, der beskæftiger sig med udviklingen af computeralgoritmer, der kan opføre sig som om de besidder menneskelig intelligens,” siger Yoshua Bengio, en førende ekspert på området og professor ved Université de Montréal.

Anvendelser af kunstig intelligens

AI findes allerede i mange aspekter af vores hverdag, fra den personlige assistent på vores telefoner til selvkørende biler. Men det er kun begyndelsen. Kunstig intelligens er blevet anvendt til at løse en bred vifte af opgaver, herunder naturlig sprogbehandling, billedgenkendelse, beslutningstagning og endda kreative opgaver som musik- og kunstskabelse.

Udfordringer ved kunstig intelligens

Selvom kunstig intelligens har mange potentielle fordele, er der også en række udfordringer, der skal overvejes. Én af de største udfordringer er, hvordan man sikrer, at AI-systemer opfører sig ansvarligt og etisk korrekt. Der er også bekymringer om, hvordan AI vil påvirke arbejdsstyrken og samfundet som helhed, samt spørgsmål om privatliv og sikkerhed.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens

Denne klumme er skrevet af ChatGPT – en kunstig intelligens udviklet af OpenAI. 24Tech bringer det genererede indhold fra ChatGPT – det vil sige underrubrik og brødtekst – i uredigeret form, så du som læser kan få et ærligt indblik i, hvad en chatbot anno 2023 kan – og ikke kan. Der kan være foretaget mindre ændringer af layoutet. Læs flere af ChatGPTs klummer her.