Nu kan du skabe virkelighedstro AI-fotos med DALL-E 2

Nu kan du kvit og frit eksperimentere med den kunstige intelligens DALL-E 2, som firmaet OpenAI har udviklet til at skabe AI-genererede fotos ud fra simple tekster.

Nu kan du skabe virkelighedstro AI-fotos med DALL-E 2

Hvordan ser et ekspressionistisk akrylmaleri af en blå, overvægtig giraf, der står på en rød tennisbane, ud? Det kan måske være svært at forestille sig, men ikke for DALL-E 2. Den er nemlig en veludviklet kunstig intelligens, der kan visualisere nærmest alt, hvad du beder den om.

Vi skrev om netop DALL-E tilbage i april, hvor firmaet bag, Open AI, lancerede maskinlæringsmodellen. Da var modellen kun tilgængelig for forskere. Siden kunne man skrive sig på en venteliste for at få tidlig adgang til algoritmen, der i løbet af 20 sekunder skaber et sæt af overbevisende billeder, der passer til ens beskrivelse.

Læs også: OpenAI’s nye algoritme kan redigere overbevisende billeder ud fra tekst

Nu kan du gratis skabe overbevisende AI-fotos

Nu er OpenAI så klar til at åbne DALL-E 2 for den brede offentlighed. Det fungerer i praksis sådan, at alle og enhver kan oprette en profil på OpenAIs hjemmeside. Herefter får man tildelt 50 kreditter, som kan bruges til at generere billeder ud fra tekstbeskrivelser. Det kan være noget så bizart som ”en koala der ridder på en motorcykel”, ”en skål med suppe, der ligner et monster, strikket af uld” eller ”isbjørn der spiller bas”. Kun fantasien sætter grænser.

Hver gang man anmoder om at få genereret nye billeder – enten via en tekstbeskrivelse eller ved at lave en redigering eller nye varianter af eksisterende billeder – koster det én kredit. Hver måned får man 15 nye kreditter til at generere nye billeder. Er det ikke nok, kan man købe 115 kreditter for 18,75 dollar eller hvad der svarer til 144 kroner.

Sådan bruger du DALL-E 2

Med DALL-E 2 kan man skrive en beskrivende tekst på op til 400 tegn, for eksempel ”en astronaut, der rider på en hest i en impressionistisk stil”.

En mand ved navn Guy Parsons, der står bag kunsthjemmesiden DALL·Ery GALL·Ery, har udgivet en 82 sider lang guide med de bedste teknikker til at skabe imponerende resultater med DALL-E 2. Med guiden får man hjælp til æstetik, vibrationer, følelsesmæssigt promptsprog, fotografering, filmstilarter, illustrationsstile, kunsthistorie, 3D-kunst, promptteknik, udmaling, indmaling, redigering, variationer og skabelse af landskabs- og portrætbilleder.

Guy Parsons står også bag en simplere infografik, som du kan se ovenfor. Den opsummerer en række konkrete spørgsmål, du kan stille dig selv for at give DALL-E 2 de bedste betingelser for at skabe et tilfredsstillende billede:

 • Hvordan er billedet sammensat?
 • Hvad er den følelsesmæssige stemning i billedet?
 • Hvor tæt er vi på motivet? Hvilken vinkel?
 • Hvor stor dybdeskarphed?
 • Hvordan er motivet belyst? Hvorfra? Hvor meget lys?
 • Kunstigt eller naturligt lys? Hvilken farve? Hvilket tidspunkt på dagen?
 • Hvilket kamera eller objektiv? Makro, tele eller vidvinkel?
 • Hvor er det optaget? I studiet eller ude i verden?
 • Hvilken film eller proces er der brugt? Digital eller film?
 • Hvilket år blev det taget?
 • I hvilken sammenhæng blev billedet i sidste ende offentliggjort eller brugt?

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens