OpenAI opgraderer ChatGPT med GPT-4 Turbo

OpenAI har opgraderet ChatGPT med sprogmodellen GPT-4-Turbo. Se nyhederne i sprogmodellen, som kun ChatGPT Plus-brugere har adgang til.

OpenAI opgraderer ChatGPT med GPT-4 Turbo

OpenAI har opgraderet ChatGPT til at køre på sin nye GPT-4-Turbo-sprogmodel. Det betyder forbedrede ræsonnementer, en mere dialogisk tone og generelt bedre ydeevne.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

ChatGPT blev doven – det retter GPT-4-Turbo op på

I de seneste uger er OpenAI’s AI-chatbot blevet noget doven og mere direkte i sine svar, men OpenAI siger, at den nye opgradering vil løse disse problemer.

GPT-4-Turbo vil kun blive anvendt i ChatGPT Plus, som koster 170 kroner per måned. Dem, der bruger den gratis version af chatbotten, eller bruger den uden en konto, har stadig kun adgang til den knap så avancerede GPT-3.5-sprogmodel.

OpenAI oplyser, at den opdaterede model har “forbedrede evner inden for skrivning, matematik, logisk ræsonnement og kodning” samt mere opdaterede oplysninger med en vidensgrænse fra december 2023.

GPT-4-Turbo er allerede tilgængelig i Microsoft Copilot for både gratis og betalte brugere – godt nok i en lidt tidligere version – men nu får ChatGPT-brugere altså også gavn af den forbedrede sprogmodel.

Hvad er nyt i GPT-4-Turbo?

GPT-4-Turbo er den seneste version af OpenAI’s utroligt kraftfulde GPT-4-familie af sprogmodeller. Det er også den første, der inkluderer AI vision-funktioner, så modellen for første gang kan analysere indholdet af en video eller et live-feed.

Sprogmodellen blev frigivet til udviklere tidligere på ugen og har nu fundet vej til OpenAI’s flagskibsprodukt ChatGPT til forbrugere og virksomheder.

Som en indikation af, hvor meget bedre Turbo er sammenlignet med tidligere udgivelser, har den bragt OpenAI tilbage i toppen af LMSYS’ rangliste over AI-modeller. Det er en slags chatbot-arena, som lader brugerne stemme om det bedste output i en blindtest mellem to tilfældige AI-modeller.

GPT-4 havde haft førstepladsen i lang tid, indtil Anthropic udgav Claude 3 og blev skubbet ned på andenpladsen. Nu er den tilbage på toppen, fordi dens naturlige svar lader til at falde i brugernes smag.

OpenAI udsatte sin nye GPT-4-Turbo-model for en række evalueringer og benchmarks før udgivelsen og kunne dokumentere øget ydeevne på de fleste punkter og markant øget ydeevne på GPQA – et udfordrende datasæt med 448 multiple-choice-spørgsmål skrevet af domæneeksperter inden for biologi, fysik og kemi.

“Når man skriver med ChatGPT, vil svarene være mere direkte, mindre ordrige og bruge et mere dialogisk sprog,” oplyser OpenAI.

OpenAI: “Bedre versioner på vej”

OpenAI ser ud til at have stor tillid til GPT-4-Turbo, når sprogmodellen er blevet introduceret i ChatGPT så hurtigt efter udgivelsen til udviklere.

William Fedus, der forsker hos OpenAI, oplyste på X, at der er “bedre versioner på vej”. Også OpenAI’s direktør Sam Altman har teaset for, at lanceres nogle imponerende og kraftfulde AI-modeller i år – potentielt Sora og GPT-5.

OpenAI planlægger at fortsætte med at investere i at gøre modellerne bedre og dermed forbedre, hvor godt ChatGPT præsterer.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens