Panik hos Google over ChatGPT – vil lancere over 20 nye AI-produkter

Alphabet-direktør Sundar Pichai har rådført sig hos grundlæggerne Larry Page og Sergey Brin, som ellers er trådt tilbage, for at tage kampen op med chatbotten ChatGPT.

Panik hos Google over ChatGPT – vil lancere over 20 nye AI-produkter

Alphabet – Googles moderselskab – er i højeste beredskab, efter virksomheden OpenAI er kommet på alles læber med den på én og samme tid storroste og kontroversielle chatbot ChatGPT.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Google vil tage kampen op med ChatGPT

Nu er der kommet nye oplysninger om, hvad Google vil gøre for at tage kampen op med ChatGPT. Ifølge The New York Times har OpenAI’s chatbot slået Google ud af kurs. Det har ifølge avisen fået it-gigantens administrerende direktør, Sundar Pichai, til at rådføre sig hos Googles to grundlæggere, Larry Page og Sergey Brin, i sidste måned.

De to grundlæggere er ellers trådt tilbage som topchefer for Google i 2019, men er dog fortsat aktionærer i Alphabet. Larry Page og Sergey Brin har hjulpet med at gennemgå Alphabets AI-produktstrategi og kom blandt andet med forslag om, at Googles hjertebarn – søgemaskinen – bør få flere chatbot-lignende funktioner. De gav ligeledes råd til ledelsen om brugen af AI, forlyder det.

Det er ellers ikke, fordi Alphabet ikke har udforsket AI og gjort brug af teknologien gennem årene. It-giganten har siden 2021 haft en sprogmodel kaldet LaMDA, som er lige så kapabel som ChatGPT. Alphabet har dog, modsat OpenAI, ikke givet offentligheden adgang til chatbotten.

Læs også: Google suspenderer ingeniør, der hævder, at AI har følelser

Over 20 nye AI-produkter på vej

Men nu skal satses alt på at sikre sin position på markedet for særligt søgemaskiner. Derfor vil der blive lanceret mere end 20 nye produkter med AI. Ligesom Microsoft lancerer en udgave af Bing med ChatGPT, vil Google også lancere en version af sin søgemaskine med chatbot-funktioner. Det kommer til at ske i løbet af i år, forlyder det.

Ifølge oplysningerne vil Google fremvise de nye produkter ved dette års Google I/O-udviklerkonference, som finder sted i maj. Produktet Image Generation Studio vil være i stand til at skabe og redigere billeder ligesom DALL-E og Midjourney. Der kommer også en tredje version af appen A.I. Test Kitchen, hvor man kan lære om, opleve og give feedback om ny AI-teknologi.

Google arbejder også på et værktøj til automatisk at fjerne baggrunde fra YouTube-videoer (en funktion kaldet chroma key). Andre AI-nyheder fra Alphabet bliver en app til lave baggrundsbilleder på Pixel-smartphones, en applikation til at visualisere sko i 3D (formentlig via augmented reality) og et værktøj der sammenfatter videoer ved at generere nye videoer.

Google har ifølge The New York Times en liste over AI-programmer, som virksomheden har planer om at tilbyde softwareudviklere og andre virksomheder. Det drejer sig blandt andet om teknologi til at skabe billeder og værktøjet MakerSuite til at hjælpe andre virksomheder med at skabe deres egne AI-prototyper direkte i browseren.

Takket være AI vil det også blive nemmere at udvikle apps til Android-smartphones i Android Studio. Produktet hedder Colab + Android Studio og kan generere, kompilere, færdiggøre og rette kode. Et andet lignende projekt kaldet PaLM-Coder 2 kan generere og færdiggøre kode.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens