Quiz: Kan du spotte de AI-genererede personer?

Kan du se forskel på ægte eller AI-generede billeder af personer? Test dine evner i at skelne mellem ægte og AI-genererede personer i denne quiz.

Quiz: Kan du spotte de AI-genererede personer?

AI er på ganske få år blevet i stand til at generere vellignende billeder, der gør det meget svært – og for mange helt umuligt – at skelne mellem, hvad der er ægte og falsk.

Forskere fra Australian National University udgav i november et nyt studie, der viser, at folk vurderer AI-genererede ansigter til at se mere ægte ud end rigtige menneskers ansigter. Forskerne genererede fotorealistiske billeder ved brug af algoritmen StyleGAN2. I to tredjedel af tilfældene vurderede 124 respondenter de AI-genererede ansigter til at være ægte, mens der var en færre andel, der gættede, at billederne af rigtige mennesker var ægte.

Forskerne har døbt fænomenet AI-hyperrealisme.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Quiz: Gæt de AI-genererede personer

Kan du spotte de falske, AI-genererede billeder? Vi har lavet en quiz på baggrund af 10 billeder, som indgår i studiet. Fem af billederne er de ansigter, som blev vurderet til at være ægte personer, men som viste sig at være AI-genererede ansigter.

De andre fem billeder er AI-genererede, men som blev vurderet af flest til at være ægte personer.

 

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens