WordPress og Tumblr vil sælge brugerdata til at træne AI-modeller

Virksomheder sælger i stigende grad deres indhold til AI-virksomheder, der vil træne deres AI-løsninger. Nu forlyder det, at Wordpress og Tumblr vil gøre det samme.

WordPress og Tumblr vil sælge brugerdata til at træne AI-modeller

Ifølge mediet 404 Media forhandler firmaet Automattic, der ejer både WordPress og Tumblr, om en aftale med både OpenAI og Midjourney om at sælge brugerdata til virksomhederne, som har brug for data til at træne deres sprogmodeller og AI-løsninger.

Det er ifølge mediet endnu uklart, præcis hvilke data der forhandles om at sælge, men ifølge en anonym kilde er en aftale mellem Automattic og de to AI-virksomheder ”nært forestående”.

Der har floreret rygter om netop dette på Tumblr i de forgangne uger.

Ifølge oplysningerne fra 404 Media vil Automattic i dag lancere en ny indstilling i de to tjenester, der vil ”give brugerne mulighed for at fravælge datadeling med tredjeparter, herunder AI-virksomheder.”

Det tyder altså på, at man samtykker til at dele sine data til virksomheder, der træner deres AI-løsninger med hjemmesideindholdet, medmindre man aktivt fravælger dette.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Har allerede delt indhold fra 2014 til 2023

404 Media citerer indlæg fra Tumblr, der antyder, at Automattic dog allerede har delt et “indledende datadump”, der indeholdt “alt Tumblrs offentlige indlægsindhold mellem 2014 og 2023”. Det skulle også – angiveligt ved en fejl – inkludere indhold, der ikke ville være offentligt tilgængelig på Tumblr-blogs.

Det er uklart, hvad der blev gjort med disse data, og hvilke data (hvis nogen), der er blevet sendt til Midjourney og OpenAI.

I en offentlig udtalelse oplyser Automattic, at “vi vil kun dele offentligt indhold, der er hostet på WordPress.com og Tumblr fra sider, der ikke har fravalgt det.”

Automattic oplyser også, at “vi arbejder også direkte med udvalgte AI-virksomheder, så længe deres planer stemmer overens med det, der ligger vores community på sinde: attribuering, framelding og kontrol.”

For nylig kom det også frem, at Reddit har indgået en aftale med Google, som betaler 60 millioner dollar om året for at lade søgegiganten bruge det sociale medies indhold. Shutterstock har også indgået en aftale med OpenAI om at træne sine AI-modeller med selskabets fotokartotek.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens