Google-chef skal undersøge teknologiens påvirkning på samfundet

Google hyrer topchef hos McKinsey Global Institute til at undersøge, hvordan teknologi påvirker samfundet. Ansættelsen kommer i en udfordrende periode for selskabet.

Google-chef skal undersøge teknologiens påvirkning på samfundet

Big Tech har længe måttet høre for, at de er til skade for samfundet, men Google tror, at de kan besvare den kritik mere direkte. Ifølge mediet Axios har søgegiganten ansat James Manyika i stillingen som selskabets første Senior VP of Technology and Society. Det vil altså sige, at han skal have fokus på, hvordan teknologi og samfund fungerer i samspil.

Fokus på AI, arbejde i fremtiden og bæredygtighed

James Manyika kommer fra et chefjob hos McKinsey Global Institute, og Google forklarer, at han skal hjælpe med at undersøge teknologiens påvirkning af samfundet og forme selskabets syn på temaer som AI, arbejde i fremtiden, bæredygtighed og andre områder, der kan gøre en væsentlig forskel.

Manyika arbejder direkte under Alphabet og Google-chef Sundar Pichai og skal samarbejde med både eksterne interessenter og internt personale. I det samspil skal han hjælpe med at opbygge lederskab inden for teknologisk påvirkning hos Google, fortæller selskabet.

Hans fokus kommer til at ligge på længerevarende initiativer på topniveau. Alphabets topchef Sundar Pichai udtrykker stor glæde over at få James Manyika med i Googles ledelsesteam, da han har brugt årtier på at arbejde i krydsfeltet mellem teknologi og samfund og har rådgivet en række virksomheder, akademiske institutioner og regeringer undervejs.

Har hjulpet regeringschefer med afgørelser baseret på økonomi og kulturelle trends

Den nye mand på posten lader også til at have det rette med i bagagen. Manyika har arbejdet hos McKinsey i 28 år. Deres fokus ligger på at hjælpe selskaber og regeringer, inklusive deres teknologiske ledere, med at træffe afgørelser baseret på økonomi og kulturelle trends i samme stil som dem, som Google nu håber på at tage op.

Han er også involveret i bestyrelserne på forskningsinstitutter ved Harvard, MIT, Oxford, Stanford samt flere uddannelsesinstitutioner på højeste niveau. Hvis der er nogen, der er opmærksom på og bekendt med teknologiens udbredte effekt på verden, så virker James Manyika til at være den rette mand.

Se også: Hvordan påvirker teknologi mennesket og samfundet?

Google står over for mange udfordringer

Googles træk kommer ikke som en overraskelse. Ansættelsen sker samtidig med, at selskabet står over for en hel del retssager om konkurrenceforvridende praksis, stadig strengere lovgivning og protester angående behandlingen af de ansatte.

Der er også dem, der mener, at Google og Big Tech ikke har gjort tilstrækkeligt for at modarbejde misinformation.

Se også: Nyheder om mennesket og teknologi