Bør man have sin VPN aktiveret hele tiden?

Bør man have sin VPN slået til hele tiden og uanset om man er online eller ej?

Bør man have sin VPN aktiveret hele tiden?

En VPN kan skabe en hel del øget beskyttelse, når du færdes online på nettet. Det er altid en rar følelse at vide, at der er et ekstra sikkerhedslag, når man begiver sig ud i cyberspace. Man slår bare sin VPN til og nyder godt af den beskyttelse, som VPN’en kan bibringe.

Men hvornår bør man egentlig slå sin VPN til? Og bør den i det hele taget være tændt hele tiden, uanset om man er online eller ej? Det forsøger vi at give et svar på her.

Bedst at være på den sikre side

Det er altid bedst at være på den sikre side, især når man begiver sig ud på enhver online færd på internettet. Den sikre side vil i den forbindelse altid være dér, hvor din VPN altid er aktiveret. Så overordnet set bør man reelt have sin VPN slået til når som helst. Selv når du ikke nødvendigvis surfer på nettet.

Hvis den altid er tændt, glemmer du nemlig aldrig at slå den til. Dermed vil den være aktiveret, når du netop begiver dig ud i online foretagender, som i den grad kalder på en VPN-aktivering. Hvis du absolut ikke ønsker at have VPN’en aktiveret, så er der dog et par steder, hvor du altid bør sikre dig, at den er slået til.

Slå din VPN til, når du tjekker dine sundhedsoplysninger

Skal du en tur på sundhed.dk eller tjekke en besked fra din læge på dit eget lægehus’ hjemmeside, så bør du slå din VPN til.

Hermed sikrer du, at ingen kan snage i dine sundhedsoplysninger, hvor også dit personnummer ofte vil figurere.

Benyt også VPN, når du bruger netbank

Din økonomi er en privat sag, og der er heller ikke nogen, der skal kunne snage i dine kreditkortoplysninger eller bankkontonumre. Derfor er det også en rigtig god idé at have aktiveret sin VPN på forhånd, før man begiver sig ud i overførsler af penge, betaler regninger eller blot tjekker sit indehavende på sin netbank.

VPN er en ekstra sikkerhed på usikre netværk

Er du ude at rejse, eller benytter du et offentligt netværk i byrummet, så er det også her supervigtigt at have sin VPN tændt. Offentlige netværk uden adgangskoder kan være en mindre hacker-rede, hvor cyberkriminelle blot venter på, at brugerne logger på, så de kan snage i enhederne på netværket.

Med en aktiveret VPN vil du ikke være sårbar på samme måde, som hvis du blot loggede på det offentlige Wi-Fi netværk uden beskyttelse.

Tænd for det virtuelle private netværk når du shopper online

Det kan også være en rigtig god idé at tænde for sin VPN, når man er på nettet for at shoppe. Når du shopper online, skal du ofte indtaste dine kreditkortoplysninger ved check out, og her er det altid rart at have et ekstra lag af beskyttelse mod en snagende tredjepart. En VPN vil her fungere som et ekstra sikkerhedslag, når du shopper.

Sluk kun VPN’en, hvis det er absolut nødvendigt

Der er ikke ret mange ulemper ved at benytte en VPN, så man kan lige så godt lade den være aktiveret hele tiden. Til tider kan der dog være lidt nedsættelse af internethastigheden på visse VPN-servere, men her kan man i så fald skifte til en anden VPN-server.

Har man brug for fuld og optimal internethastighed, så anbefales det, at man kun slår VPN’en til, hvis den pågældende online aktivitet indebærer den mindst mulige sikkerhedsrisiko. Det kunne være at streame nyheder fra DR eller høre en podcast fra en officiel streamingtjeneste eller lignende.