Reparation af iPhone 

En mobil kan gå i stykker på mange måder, ofte er det skærmen eller batteriet der står af eller en væskeskade driller. Så skal den til reparation.

Reparation af iPhone 

Sponseret indhold: Hvad stiller man op med sin mobil, hvis skærmen går i stykker, hvis telefonen udsættes for væskeskade eller hvis batteriet pludselig stiller træskoene?

Læs mere her og bliv klogere på, hvad du bør gøre, når uheldet er ude med din mobil.

Ødelagt skærm?

Mange mennesker kan ikke overskue at aflevere deres telefon til reparation, når de har ødelagt skærmen, enten fordi den bliver brugt til arbejdet eller som betalingsform i hverdagen. Dette skyldes selvfølgelig, at telefonen kan være uundværlig for mange mennesker.

Mange går med forestillingen om, at man skal undvære den i flere dage eller uger, når den bliver afleveret til reparation. Dette er dog ikke tilfældet. De fleste butikker kan klare simple skærm reparationer inden for 30 min.

Se også: MacBook reparation

Væskeskadet telefon

Har du tabt din telefon i toilettet eller spildt et glas vand på den?  Her er der nogle simple tips, som du kan tage i brug, for at mindske væskeskaden:

  1. Hurtigst muligt fjern telefonen fra væsken 
  2. Sluk for telefonen 
  3. Tør telefonen grundigt af 
  4. Placer telefonen et tørt sted, hvor den kan få luft til at tørre

Når en telefon bliver væskeskadet, kan den reagerer på flere forskellige måder. I mange tilfælde handler det om, hvor omfattende væskeskaden er. I nogle tilfælde kan telefonen virke normalt i op til flere dage efter skaden. Når vandet så tørrer ind i komponenterne, kan telefonen begynde at opføre sig mærkeligt. Det kan være touch-funktionen stopper med at virke, skærmen går i sort eller telefonen ikke kan tænde. Derfor er det altid godt, at følge de ovenstående fire-tips. Hvis det ikke virker, skal man hurtigst muligt sende telefonen på værksted, inden skaden bliver værre. Det vil give den pågældende tekniker bedre muligheder for at redde din telefon.

Dårligt batteri?

Levetiden på batterierne er med årene blevet bedre og bedre. Alligevel kan man af mange årsager opleve problemer med, at telefonen enten ikke holder på strømmen eller at telefonen ikke tænder. Det sker typisk fordi batterier bliver nedslidt med tiden.

Man kan dog forlænge batteriets levetid, hvis man behandler det ordentligt. Apple anbefaler at man udskifter batteriet, når det har nået 800 opladninger eller når batterikapaciteten har passeret 80%.

Hvis man er i tvivl om batteriets tilstand, kan man faktisk selv tjekke batterilevetiden inde under indstillinger.

  1. Gå ind på Indstillinger” 
  2. Tryk på “Batteri” 
  3. Tryk på “Batteritilstand og opladning”

Her kan du så aflæse maksimum kapaciteten på dit batteri.

Se mere her.

Hvad kan man selv gøre for at forlænge batterilevetiden på sin iPhone?

Første step er at slå energibesparende funktion til. Det hjælper batteriet med at spare på strømmen, både når du bruger den, men også når den ligger i dvaletilstand. Følg de nedenstående tips, for at slå energibesparende funktion til:

  1. Gå ind på Indstillinger” 
  2. Tryk på “Batteri” 
  3. Tryk på “Energibesparende funktion”

At udskifte batteriet i en iPhone er meget normalt, hvis man har haft telefonen i brug i mellem 2-3 år. Når du vælger at skifte dit batteri, forlænger du levetiden af din telefon og sparer en masse penge. Produktionen og brugen af mobiltelefoner belaster nemlig både miljø og klima, så ved kun at udskifte batteriet i din telefon, hjælper du altså også miljøet.

Når du afleverer din iPhone til et batteriskifte, kan du forvente en reparationstid på ca. 30-60 min hos de fleste reparatører.