SearchGPT: Open AI’s nye AI-søgemaskine tager kampen op med Google

Trods hallucinationer i ChatGPT er OpenAI ivrig efter at komme ind på markedet for søgemaskiner, hvor Google dominerer. Det sker nu med AI-søgemaskinen SearchGPT.

SearchGPT: Open AI’s nye AI-søgemaskine tager kampen op med Google

AI-virksomheden bag ChatGPT, OpenAI, gør efter mange måneder med rygter nu sit indtog på markedet for online søgemaskiner – et område, hvor Google sidder på stort set hele markedet.

Se også: Kæmpe lækage afslører algoritmerne bag Googles søgemaskine

Nem søgning

OpenAIs Google-konkurrent har fået det ikke så overraskende navn SearchGPT og har en simpel brugerflade med et stort afrundet, rektangulært tekstfelt, hvor brugeren kan indsætte en søgning.

Når man har foretaget en søgning, følger en oversigt over resultaterne af søgningen – komplet med links til de relevante kilder i realtid. SearchGPT anvender OpenAI’s GPT 4-sprogmodel og kan håndtere opfølgende spørgsmål, samtidig med at konteksten bevares.

OpenAI ønsker at gøre en ende på behovet for ofte at skulle ændre sig søgning for at få de resultater, man ønsker. Derfor kan man også åbne en sidebjælke i venstre side for at se flere søgeresultater og links til andre hjemmesider. SearchGPT kan også give visuelle svar på søgninger med billeder og endda videoer fra Sora, som er OpenAI’s AI-videogenerator.

AI hallicunerer, så SearchGPT er kun en prototype

AI-websøgning ser ud til at være den seneste dille inden for Big Tech på trods af de utallige problemer, der opstår. Det største af dem er AI-sprogmodellernes uundgåelige tendens til at hallucinere eller opfinde helt fiktive fakta til selv simple forespørgsler.

Et godt eksempel er Googles konsekvent fejlagtige AI-oversigter. Perplexitys såkaldte “svarmotor” har haft bedre styr på deres AI-oversigter, men alligevel står startup-virksomheden med endnu flere problemer. I den kommende tid, mens SearchGPT kun er tilgængelig som en prototype, bliver vi klogere på, hvordan OpenAI’s AI-søgemaskine evner at lave fejlfri AI-genererede oversigter.

ChatGPT har bestemt heller ikke været fejlfri, når det kommer til hallucinationer, så OpenAI har meget at bevise med SearchGPT.

Se også: Nyheder om SEO og online markedsføring