Global konsensus om IoT-sikkerhed

Tre grupper, der repræsenterer mere end 400 medlemsorganisationer på verdensplan, har fremlagt fem internationale sikkerhedsstandarder for IoT.

Global konsensus om IoT-sikkerhed

Milliarder af tilsluttede enheder er i brug verden over i dag, og antallet af smart home-enheder vokser hurtigt. Først nu er der dog ved at opstå en global konsensus om basal sikkerhed.

I takt med at disse tilsluttede enheder spiller en større rolle i vores dagligdag som forbrugere, stiger risikoen for cybertrusler. Nye produkter, der kommer på markedet, introducerer fortsat nye sårbarheder. Det kan være alt fra opkoblede dørklokker til overvågningskameraer, der kan lække personlige data, herunder e-mailadresser og Wi-Fi-kodeord.

Internationaler sikkerhedsstandarder

For at forbedre sikkerheden i forbindelse med tilsluttede enheder for alle forbrugere lancerer Cybersecurity Tech Accord, Consumers International og I Am the Cavalry, der repræsenterer mere end 400 medlemsorganisationer på verdensplan, en støtteerklæring omkring fem sikkerheds-“must haves” baseret på internationale standarder.

Disse fem sikkerhedsstandarder omfatter følgende:

  1. Ingen universelle standardadgangskoder
  2. Gennemførelse af en politik for offentliggørelse af sårbarheder
  3. Hold software opdateret
  4. Sikker kommunikation
  5. Sikring af personlige data

Ekspertgruppen med ledere fra Cybersecurity Tech Accord, Consumers International og I Am the Cavalry opfordrer derfor dem, der er interesseret i at etablere et globalt udgangspunkt for en sikker og forbundet verden til at støtte den fælles erklæring. For nu er der dog intet krav om fælles opbakning.

EU-regler træder i kraft i 2022

Sidste år fremlagde EU deres vision for bedre sikkerhed inden for IoT med nye sikkerhedsregler, der vil gælde for alle producenter, der markedsfører deres produkter i EU.

Disse regler træder i kraft i starten af 2022 og skal overholdes, hvis man vil sælge sine IoT-produkter i EU.

Se også: Fordele ved smart home

IoT bliver gigantisk marked

At der er behov for fælles sikkerhedsstandarder for Internet of Things, der omfatter alt lige fra wearables til elektronik og husholdningsapparater, afspejles i den forventede markedsværdi på området. Det globale marked for IoT ventes at nå op på omkring 154 milliarder dollar i 2028 sammenlignet med 45 milliarder dollar i 2020.

I danske kroner svarer det til henholdsvis 1 033 milliarder kroner og 294 milliarder kroner. Allerede i dag er det altså en stor forretning, men i fremtiden bliver det svimlende stort.

Se også: Nyheder om smart home