Sænk temperaturen én grad og reducér varmeregning med 5 procent

Elpriserne eksploderer men ved at sænke temperaturen i hjemmet med blot en enkelt grad kan man spare 5 procent på varmeregningen.

Sænk temperaturen én grad og reducér varmeregning med 5 procent

Elpriserne stiger med rekordfart lige nu, så der er al mulig grund til at optimere elforbruget mest muligt. Det kan gøres ved blandt andet at reducere temperaturen i hjemmet. Ved blot at reducere temperaturen med 1 grad kan man reducere elregningen med 5 procent. Det viser en beregning fra Energistyrelsen.

Det svarer samtidig til en reduktion af drivhusgas på 80 kg CO2.

Pris på elpriser eksploderer lige nu

Ifølge Videnscenteret Bolius bruger en dansk gennemsnitsfamilie (bestående af to voksne og to børn) omkring 4.400 kWh årligt til opvarmning af hjem og vand, madlavning og elektricitet. Hvor regningen forrige september ville lande på 1.452 kroner, koster et tilsvarende forbrug i dag 3.960 kroner.

Én kilowatt-time kostede i september sidste år omkring 33 øre, mens den i dag koster omkring 90 øre.

Se også: Effektiv opvarmning af hjemmet giver lavere elregning

Smart home kan regulere og reducere varmeforbruget

For at få mere kontrol over opvarmningen i hjemmet og reducere energiforbruget kan det være en rigtig god idé at benytte smarte termostater. De kan nemlig hjælpe med at reducere energiforbruget. Termostaterne kan indstilles, så varmen bliver slået fra, når familien er ude af huset og tænde igen, inden den kommer hjem.

Det eneste, man typisk skal gøre for for at få varmen i hjemmet automatiseret og tilpasset, når man er hjemme, er at forholde sig til ens daglige rutine. Herefter designer den tilhørende app en tidsplan skræddersyet til ens hverdag.

Desuden vil termostaterne sænke temperaturen om natten, hvilket også giver en bedre nattesøvn. Smarte termostater giver også mulighed for at justere varmen i hvert enkelt rum, hvilket bidrager til energibesparelser.

De fleste smarte termostater kommer også med en automatisk tilpasningsfunktion, der registrerer både vejr og varmeegenskaberne i hjemmet, så den optimale temperatur kan sikres alt efter tidspunkt på døgnet.

Se også: Nyheder om smart home