Apple AirPlay kommer til tv-skærme på hotelværelser

Senere på året introducerer LG og Apple understøttelse af AirPlay på tv-skærme i hotelværelser. Alt du skal gøre for at bruge AirPlay, er at scanne en QR-kode.

Apple AirPlay kommer til tv-skærme på hotelværelser

Et tv er obligatorisk i et hotelværelse. Men det er nu gået op for hotelbranchen, at udenlandske turister ikke har meget gavn af et se lokal-tv. I stedet får hotelgæster lov til selv at bestemme, hvad der skal afspilles på tv-skærmen.

LG, som er den største leverandør af kommercielle tv til hotel- og restaurationsbranchen, vil nemlig som de første begynde at implementere understøttelse af streaming på hotelværelsers tv-skærme.

Der er nærmere bestemt tale om understøttelse af Apple AirPlay, som vil være tilgængelig på LG’s Pro:Centric-tv-modeller. Understøttelsen sker i et samarbejde mellem LG og Apple, og det har resulteret i en implementering, der gør det utroligt nemt for hotelgæster at anvende AirPlay.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Scan en QR-kode for at aktivere AirPlay

Ifølge LG vil løsningen være lige så nem at anvende, som når man bruger AirPlay hjemme i stuen. Gæster skal blot forbinde deres iPhone eller iPad til LG-tv’et ved at scanne en QR-kode. Der skal hverken anvendes logins eller downloades en app – det virker blot, lige så snart QR-koden er scannet. Og det hele kører via en sikker, krypteret forbindelse.

Med AirPlay-funktionen kan gæster streame, afspille videoer film/serier, dele fotos, musik og mere fra deres iPhone eller iPad til LG-tv på værelset.

”Dette er et stort fremskridt for underholdning på værelset i rejse- og hotelbranchen, og det understreger, hvor meget vi lytter til forbrugernes behov, som i stigende grad kræver nem adgang til deres personlige medier på den største skærm, uanset hvor de er,” siger Michael Kosla, der er vicedirektør hos LG Business Solutions USA og tilføjer:

“Hoteller, der tilbyder denne funktion, vil have et øjeblikkeligt forspring i forhold til rejsende, der bruger Apple-enheder, hvilket øger gæsternes tilfredshed, samtidig med at de differentierer sig fra den lokale konkurrence,” lyder det.

AirPlay vil være tilgængelig på LG smart hotel-tv fra 2023 og ”de seneste års modeller” senere i år. Til at starte med vil hotelkoncernen IHG Hotels & Resorts’
18 forskellige hotelkæder understøtte AirPlay. Selskabet råder over cirka 6.000 hoteller. I Danmark har koncernen hotellerne Mr & Mrs Smith Coco Hotel og Crowne Plaza Copenhagen Towers.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger