Danske SMV’er får millionhjælp til at bruge kunstig intelligens

Små og mellemstore danske virksomheder er ikke gode nok til at tænke kunstig intelligens ind i deres strategi. Det skal ændres.

Danske SMV’er får millionhjælp til at bruge kunstig intelligens

Små og mellemstore danske virksomheder er ikke gode nok til at tænke kunstig intelligens ind i deres strategi for fremtiden, lyder det fra Industriens Fond. Det skal der laves om på med et nyt projekt, SMV Horizons, hvor IFF, Halfspace, Beecon og Dansk Erhverv er med som initiativtagerne. Projektet støttes med 5,9 millioner kroner af Industriens Fond.

Kunstig intelligens vigtigt at tænke ind i fremtidens strategi

Udviklingsdirektør Charlotte Kjeldsen Krarup fra Industriens Fond forklarer, at mange SMV’er, som små og mellemstore virksomheder også kaldes, har begrænsede ressourcer til rådighed og begrænset strategisk råderum, når det kommer til at arbejde strategisk med fremtiden.

Det er midlertidigt vigtigt at fokusere på netop dette for alle virksomheder. De står nemlig over for nye udfordringer, men også vækstmuligheder, som stiller helt nye krav til fremtidige forretningsmodeller.

Se også: Danske software- og IT-virksomheder

Skal give stærkere grundlag for at træffe kritiske strategiske beslutninger

SMV Horizons har som mål, at små og mellemstore virksomheder i Danmark får et stærkere grundlag for at træffe kritiske strategiske beslutninger om fremtiden. Først og fremmest udvikles der et operativt værktøj, som hviler på et fundament af kunstig intelligens. Det skal give SMV’erne mulighed for løbende at udforske og opnå indsigt i, hvad der driver forandring i deres forretningsomverden i dag og på sigt.

Derudover tilbydes virksomhederne også en række udviklingsforløb med eksperthjælp til at arbejde strategisk med fremtiden og konkret eksekvere herpå.

Projektet er i sin opstart og løber over de kommende to år. Det ledes af Instituttet for Fremtidsforskning i et samarbejde med Halfspace, Beecon og Dansk Erhverv.

Se også: Nyheder om software og AI