Microsoft opdaterer Windows 11 med faner og favoritter i Stifinder

Microsoft opdaterer Stifinder i Windows 11 med en række nyheder: Faner, muligheden for at gemme filer som favoritter og en ny startside.

Snart bliver det nemmere at navigere rundt i filsystemet med Stifinder i Windows 11. Ved en virtuel event, der handledede om Windows 11 og hybrid-arbejde, annoncerede Microsoft en række nyheder i Windows 11. De mest interessante nyheder finder man i Stifinder – programmet i Windows, hvor man navigerer i filsystemet og mapper.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Faner i Stifinder

Du har måske selv oplevet, at man hurtigt kan komme til at have flere vinduer med samme program i Windows åben. Det vil Microsoft nu gøre noget ved med introduktionen af faner i Stifinder.

Foto: Microsoft

Ligesom man kender det fra ens webbrowser, vil der nu være mulighed for at åbne en ny fane i Stifinder, hvor man kan navigere til en mappe i Windows uden at forlade den placering, man er navigeret til i fanen ved siden af. Det øger produktiviteten, samtidig med det skaber færre åbne vinduer.

Microsoft testede tilbage i 2018 muligheden for at oprette faner i alle programmer i Windows 10, men funktionen blev aldrig til noget. Nu får brugere af Windows 11 altså noget, der minder om dette – om end kun i Stifinder indtil videre.

Gem filer som favoritter

En anden nyhed i Stifinder er muligheden for at højreklikke på enhver fil, hvor man kan gemme den som favoritter. Når en fil gemmes som favorit, vil den være tilgængelig på en ny forside af Stifinder kaldet “Hjem” – det, der i dag kaldes ”Hurtig adgang”.

Foto: Microsoft

Her er filer i dag organiseret under områderne Mapper og Seneste filer, men snart vil der også være området Favoritter. De filer, man har gemt, vil altså altid være let tilgængelige i dette område af Stifinder.

Andre nyheder i Windows 11

Microsoft annoncerede også en række øvrige nyheder, som skal Windows 11 til et bedre arbejdsredskab for alle dem, der arbejder både hjemmefra og på arbejdspladsen med Microsofts styresystem.

Foto: Microsoft

I bjælken i højre side af Windows 11, hvor man kan åbne kalender og Beskeder, er der nu kommet bedre indstillinger for fokushjælp, som Microsoft kalder det.

Nu kan man i intervaller af 5 minutter angive en varighed, hvor man vil have hjælp til at fokusere i Windows 11. Dermed forstyrres man ikke af underretninger fra apps.

Foto: Microsoft

I startmenuen har Microsoft også tilføjet muligheden for at gruppere apps i mapper, ligesom man kender det fra hjemmeskærmen på ens smartphone. Det har hidtil ikke været muligt, men i den kommende opdatering vil man altså blot kunne trække eksempelvis Excel-appen over PowerPoint og Word og gruppere dem alle i en Microsoft Office-mappe.

Microsoft har endnu ikke løftet sløret for, hvornår opdateringen ruller ud til slutbrugere.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger