Microsoft vil lave vestens svar på Kinas ‘super-app’, WeChat

Microsoft vil ifølge nye oplysninger trænge ind på mobilmarkedet ved at skabe en vestlig pendant til den super populære alt mulig-app i Kina, WeChat.

Microsoft vil lave vestens svar på Kinas ‘super-app’, WeChat

I Kina er appen WeChat kæmpestor. Faktisk er den fuldstændig uundværlig for rigtig mange kinesere.

Den såkaldte ‘super-app’ eller ‘app til alting’ muliggør på én og samme tid tekstbeskeder, stemmebeskeder, videomøder, spil, billeddeling, lokationsdeling og mobilbetaling. Og som om det ikke er nok, er WeChat-appen også et kæmpe socialt medie, en shoppingplatform og en nyhedsplatform i Kina.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Uanede muligheder med super-apps

Der findes ikke mange super-apps. WeChat er den mest kendte og blev allerede i 2018 den mest benyttede smartphone-app i verden med mere end 1 milliard aktive brugere.

Et andet eksempel er appen Grab, som kan bruges til blandt andet transport, levering af mad og mobilbetaling i Singapore, Malaysia, Cambodia, Indonesien, Myanmar og Filippinerne.

Indonesiske Gojek er en tredje super-app, som tilbyder mere end 20 forskellige tjenester, herunder shopping, mobilbetaling, leje af køretøjer, taxi, levering af mad, dokumenthåndtering og køb af dagligvarer.

Microsoft vil lave vestens ‘super-app’

Ikke mange apps har status af at være en ’super-app’, og det har it-giganten Microsoft fået øjnene op for.

Siden Nokia- og Windows Phone-projektet kuldsejlede i 2016, har Microsoft uden den store succes forsøgt at få en del af det lukrative mobilmarked. Apple og Google har enorm succes med hver af deres økosystemer til smartphones (iOS og Android), mens Meta har sine sociale medier og apps som Facebook, Instagram og WhatsApp.

På mobilområdet står Microsoft ikke stærkt sammenlignet med flere af de store andre techgiganter, men selskabet har tilsyneladende ikke opgivet mobilmarkedet.

Ifølge The Information vil den amerikanske softwarevirksomhed nu forsøge sig med en vestlig pendant til WeChat – altså en ’alt muligt’-app. Det er endnu uvist, hvilke funktioner Microsoft vil samle i appen, men ifølge mediet kan der være tale om app, der kombinerer online shopping, tekstbeskeder, websøgning og nyheder.

Man må også formode, at Microsoft vil bruge enhver lejlighed til at integrere sine allerede eksisterende tjenester såsom Microsoft 365, Teams, Bing, Skype, LinkedIn, OneDrive, Outlook, GitHub, Microsoft Store og Xbox Game Pass.

Også virksomheden PayPal har efter sigende planer om at udvikle en vestlig ’super-app’. I hvert fald forlød det i oktober, at virksomheden forsøgte at opkøbe det sociale medie Pinterest med det formål at omdanne sin betalingstjeneste til en multifunktionel app.

Læs også: Nyheder om software- og it-løsninger