Næste store Windows-opdatering kommer midt på året

Bruger du Windows på din computer, kan du se frem til en stor opdatering midt på året – måske Windows 12, afslører Qualcomms direktør.

Næste store Windows-opdatering kommer midt på året

Windows er det mest udbredte styresystem i verden, og derfor berører det også ufatteligt mange enheder, når den amerikanske it-gigant udsender en ny opdatering til styresystemet.

Aktuelt er Windows 11 den nyeste version af styresystemet, men en ny og større opdatering er lige om hjørnet. Det er ikke Microsoft selv, der har afsløret dette, men derimod en af Microsofts samarbejdspartnere – Qualcomm – der har teaset for den kommende opdatering.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Qualcomm-chef: Ny Windows-opdatering til sommer

Ved Qualcomms nylige præsentation af selskabets seneste kvartalsregnskab kunne Cristiano Amon, der er direktør i Qualcomm, afsløre, at firmaet sigter efter at lancere Snapdragon X Elite-CPU sammen med ”næste version” af Windows. Ifølge Beta News forventer Cristiano Amon, at det sker midt på året.

Hvis processoren lanceres sammen med næste version af Windows, må det jo betyde, at næste Windows-version også er lige på trapperne. Det passer med tidligere rygter, som gik på, at en mulig lanceringsdato af Microsoft’ næstse Windows-software ligger i juni måned.

Opdateringen er formentlig Windows 12

Cristiano Amon refererede dog ikke eksplicit til Windows-opdateringen som Windows 12, men det forventes, at næste version får navnet Windows 12.

I det, der ventes at hedde Windows 12, vil Microsoft have stor fokus på AI. Det er dog også muligt, at der ”bare” er tale om en halvårlig opdatering kaldet 24H2, hvor der også ventes masser af AI-nyheder.

Microsoft er dog angiveligt overgået til en treårig lanceringscyklus for nye Windows-versioner, og det vil derfor passe med den tidslinje, hvis en ny Windows 12-opdatering er på vej til sommer.

Se en designers bud på, hvordan Windows 12 kan se ud i videoen nedenfor …

Det er også muligt, at Cristiano Amon blot refererer til en særlig udgave af Windows tilpasset chipsets bygget på ARM-arkitekturen, hvilket Snapdragon Elite X er. Windows eksisterer allerede i en ARM-baseret udgave, men den har endnu ikke vundet indpas hos producenter og forbrugere. Måske kan det derfor være, at en stor opdatering til den Arm-tilpassede udgave af Windows sker sammen med Qualcomms nye ARM-chip.

Microsoft selv har endnu ikke sagt et ord om Windows 12, men hvis en lancering allerede i sommeren er på tale, må en annoncering af softwaren være lige på trapperne. Microsoft plejer gerne at annoncere nye Windows-versioner lidt tid inden den ruller ud til forbrugere. For eksempel blev Windows 11 annonceret den 24. juni 2021, men rullede først ud den 5. oktober 2021.

Vi bliver formentlig meget klogere hen ad foråret, efterhånden som den endnu ukendte opdatering fra Microsoft nærmer sig.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger