Reklamer i Windows 11 Start-menuen er nu på vej ud til alle

Microsoft har udsendt en ny opdatering, der aktiverer annoncer for udvalgte apps i Microsoft Store i Start-menuen. Se, hvordan du slår reklamer i Windows 11 fra.

Reklamer i Windows 11 Start-menuen er nu på vej ud til alle

Microsoft er begyndt at aktivere annoncer i Start-menuen i Windows 11 for alle brugere. Efter at have testet dem kortvarigt med Windows Insiders tidligere på måneden er Microsoft begyndt at distribuere opdatering KB5036980 til Windows 11-brugere i denne uge. Opdateringen omfatter fejlrettelser, men også introduktionen af “anbefalinger” af apps fra Microsoft Store i Start-menuen.

“Den anbefalede sektion i Start-menuen vil vise nogle Microsoft Store-apps. Disse apps kommer fra et lille antal udvalgte udviklere,” oplyser siger Microsoft i opdateringsnoterne til sin seneste offentlige Windows 11-udgivelse.

Annoncerne er designet til at hjælpe Windows 11-brugere med at opdage flere apps, men vil i høj grad være til gavn for de udviklere, som Microsoft forsøger at friste til at udvikle flere Windows-apps.

Microsoft begyndte først at teste disse annoncer for to uger siden, så det er overraskende at se denne “funktion” gå fra at være i Windows-betaudgaven til den endelige udgave af Windows på så kort tid.

Se også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Sådan slår du reklamer i Start-menuen fra i Windows 11

Heldigvis kan du deaktivere disse annoncer eller “anbefalinger”, som Microsoft kalder dem. Hvis du har installeret den seneste KB5036980-opdatering, skal du gå ind i Indstillinger > Personlig tilpasning > Start og slå “Vis anbefalinger til tip, genveje, nye apps og meget mere” fra.

KB5036980-opdateringen er i skrivende stund valgfri, men Microsoft vil sende den ud til alle Windows 11-enheder i de kommende uger.

Microsofts tiltag for at aktivere reklamer i Windows 11 Start-menuen følger efter lignende reklamespots i låseskærmen og Start-menuen i Windows 10. Microsoft begyndte også at teste annoncer i Stifinder i Windows 11 sidste år, før de afbrød eksperimentet og sagde, at testen “ikke var beregnet til at blive offentliggjort eksternt”. Forhåbentlig forbliver dette eksperiment i høj grad et eksperiment.

Se også: Nyheder om software