Sådan erstatter du Siri med ChatGPT på iPhone 15 Pro

Er du træt af Apples stemmeassistent Siri? Så kan du udskifte hende med ChatGPT, som kan aktiveres med kun ét tryk. Som noget nyt kan ChatGPT nemlig se, høre og tale.

Sådan erstatter du Siri med ChatGPT på iPhone 15 Pro

En af de store nyheder i iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er tilføjelsen af den såkaldte Action-knap, eller på dansk kaldet knappen Handling.

Knappen er en fysisk knap på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max, som erstatter den gamle Ring/lydløs-kontakt. Knappen Handling kan konfigureres til foretage et utal af handlinger. Nyheden kommer på det helt perfekte tidspunkt, hvis du er lidt træt af Siri og trænger til en stemmestyret assistent med lidt flere evner.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Tal med ChatGPT, som du plejer at gøre med Siri

Tidligere på ugen annoncerede OpenAI nemlig, at den populære chatbot ChatGPT nu kan se, høre og tale. Brugere af den officielle ChatGPT-app kan nu aktivere muligheden for at indtale sin prompt (forespørgsel) og få den oplæst. Det er altså præcis samme funktionalitet, som man er vant til, når man taler med Siri.

Med den nye Handling-genvejstast på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er det derfor muligt at konfigurere sin telefon, så ChatGPT fungerer som et fuldstændigt alternativ til Siri.

Sådan udskifter du Siri med ChatGPT

Det er kun muligt at følge denne guide, hvis man har en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro eller nyere med knappen Handling:

  1. Download den officielle ChatGPT-app i App Store.
  2. Angiv ChatGPT-appen som handling. Gå til Indstillinger > Knappen Handling.
  3. Swipe til siden og vælg handlingen Genvej, som kan bruges til at åbne en app ved tryk på knappen.
  4. Klik nu på den blå knap ”Vælg en funktion …” og vælg ChatGPT på listen.
  5. Log ind på ChatGPT og opgrader til ChatGPT Plus for at aktivere stemmestyring. For rigtigt at kunne interagere med ChatGPT som med Siri er man nødt til at opgradere til ChatGPT Plus, som koster 20 dollar per måned. Kan du undvære stemmestyring, kan du dog sagtens oprette en genvej alligevel – så skal du blot skrive dine prompts. Alternativt kan du erstatte ChatGPT med Bing Chat, som er gratis, og som bruger den nyeste GPT-4-sprogmodel.
  6. Vælger du at opgradere til ChatGPT Plus, skal stemmestyring aktiveres i ChatGPT-appen i Settings > New Features.
  7. Nu er du kørende og kan tale til ChatGPT blot ved et tryk på knappen Handling i stedet for at tale til Siri.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger