3 og GlobalConnect skal levere nyt netværk til Parken

3 og Parken har indgået et samarbejde. Med GlobalConnect som medpartner skal 3 skal give den digitale oplevelse i Parken et løft.

3 og GlobalConnect skal levere nyt netværk til Parken

3 og Danmarks nationalstadium, Parken, har indgået et partnerskab, som skal give danskere den bedst mulige netværksoplevelse, når 38.000 mennesker er samlet på stadium.

Overordnet skal den digitale oplevelse i Parken løftes. Det betyder, at netværket skal opgraderes, så folk kan bruge sociale medier og andet på deres smartphone, selv om de er til fodboldkamp eller koncert.

“Parken – Connected by 3 betyder helt konkret, at vi sammen bygger et sublimt netværk, der gør det til en enestående oplevelse at dele sin oplevelse i Parken med resten af Danmark. Det skal være slut med først at kunne poste sine billeder og videoer fra kampen eller koncerten, når det hele er slut, og alle er taget hjem,” siger Jesper Bennike, Executive Vice President Consumer and COO hos 3, i en pressemeddelelse.

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

Opgraderer til 100 gigabit fiberforbindelse

3 har allieret sig medpartneren GlobalConnect. Sammen skal de stå for at opgradere Parkens eksisterende Wi-Fi, LAN, firewall og internetinfrastruktur fra Cisco. Der vil blandt andet blive lagt to dedikerede fiberlinjer i et redundant setup med en kapacitet på hele 100 gigabit i sekundet ind og ud af Parken. Det skulle sikre både høj ydeevne og oppetid.

”Vi har skræddersyet en løsning, som er yderst dynamisk og skalérbar, så den understøtter Parkens stigende behov for kapacitet langt ud i fremtiden. Med det kommende netværk kan danskerne få den bedste digitale oplevelse i Parken, fra længe før til længe efter første fløjt,” siger Tue Marker, Head of Business Management i GlobalConnect.

GlobalConnect oplyser også, at sikkerheden for brugerne prioriteres højt i det opdaterede netværk, så netværket beskyttes fra angreb udefra.

Ikke første teleselskab Parken samarbejder med

Det er ikke første gang, at Parken allierer sig med et teleselskab. Tilbage i 2014 indgik Telia et navnesponsorat med Parken. Det betød, at Telia fik til opgave at installere Danmarks første Wi-Fi-netværk på et fodboldstadion.

Efter seks år stoppede partnerskabet, og nu er konkurrenten 3 altså kommet til i stedet og skal forbedre det netværk, som er forblevet i Parken efter Telias exit.

Se også: Nyheder om telekommunikation