Apples direktør, Tim Cook, vil ikke understøtte RCS – “køb en iPhone til din mor”

Apple ønsker ikke at understøtte beskedprotokollen RCS, som vil give en bedre brugeroplevelse mellem iPhone-brugere og Android-brugere. Apples løsning? ”Køb en iPhone til din mor".

Apples direktør, Tim Cook, vil ikke understøtte RCS – “køb en iPhone til din mor”

Siden introduktionen af Apples proprietære beskedprotokol iMessage, hvor tekstbeskeder sendes mellem iPhones via internettet frem for via SMS-protokollen, har kompatibiliteten med Android-telefoner været mangelfuld.

Når iPhone-brugere modtager tekstbeskeder fra ikke-iPhone-brugere, oplever de grønne talebobler med lavere kontrast, som gør beskederne sværere at læse. Gruppesamtaler fungerer ikke ordentligt, og smarte chatfunktioner, som man kender fra mange andre beskedapps, understøttes ikke. Det skyldes, at beskederne til/fra Android-telefoner anvender den gamle SMS/MMS-teknologi, hvor sådanne løsninger ikke er mulige.

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

RCS løser manglende kompatibilitet – men Apple vil ikke løse problemet

Der har dog siden 2016 været en løsning på netop det problem: RCS eller Rich Communication Services. Det er en ny standardprotokol, som retter stort set alle de problemer og mangler, der måtte være med den gamle SMS/MMS-protokol. RCS understøttes i dag af så godt som alle Android-producenter, men fraværende i samarbejdet er Apple.

Efter mange års arbejde på at gøre RCS til SMS’ens afløser fik Google, som har været bannerfører for RCS-teknologien, tilsyneladende nok. I august lancerede it-giganten en storstilet kampagne rettet direkte mod Apple. Google appellerede kraftigt til, at Apple skulle implementere RCS for at opgradere brugeroplevelsen for både iPhone- og Android-brugere. Med RCS vil der nemlig være fuld kapabilitet, så gruppechats fungerer efter hensigten, billeder og videoer sendes i fuld opløsning, man kan se, når en anden skriver en besked, der kan reageres på beskeder og meget andet mellem iPhone-brugere og Android-brugere.

I flere kredse spekuleres der i, at Apple bevarer denne dårlige brugeroplevelse mellem iPhones og Android-telefoner med fuldt overlæg, idet det formentlig er et stærkt incitament til at udskifte en Android-telefon med en iPhone for at få en bedre brugeroplevelse i kommunikationen med andre iPhone-brugere. Apple har altså efter alt at dømme intet at vinde ved at gøre, som Google ønsker.

Se også: Billig reparation af iPhone

Tim Cook vil hellere have, at du køber en iPhone

Apple har på intet tidspunkt forholdt sig offentligt til RCS-teknologien, men ved den såkaldte Code 2022-konference i onsdags, hvor Apple-direktør Tim Cook deltog, spurgte journalisten LiQuan Hunt ind til, hvordan Apple kan forbedre kommunikationen mellem iPhone- og Android-brugere.

“Jeg hører ikke vores brugere bede om, at vi bruger en masse energi på det (RCS, red.) på nuværende tidspunkt,” lød svaret fra Tim Cook. Hertil tilføjede han: “Jeg ville elske at omvende dig til en iPhone.”

Journalisten tilføjede dertil, at hans mor ikke kan se de videoer, som han sender til hende på grund af Apples manglende implementering af RCS. Tim Cook kom derefter med en meget klar opfordring:

”Køb en iPhone til din mor”.

Vil heller ikke tilbyde iMessage til Android

At Apple ikke er interesserede i at forbedre den fælles brugeroplevelse, kom også frem i april 2021, hvor en retssag mellem Epic Games og Apple verserede. Her kom Apples syn på bedre kapabilitet mellem Android og iPhone også frem i en intern e-mail fra Apples vicedirektør for software, Craig Federighi:

”iMessage på Android ville blot fjerne [en] hindring for iPhone-familier, der giver deres børn Android-telefoner,” lød det blandt andet i svaret, da Eddy Cue, en anden ledende Apple-medarbejder, tilbage i 2013 ønskede at introducere iMessage på Android.

Der er altså ikke umiddelbart udsigt til, at den dårlige brugeroplevelse i kommunikationen mellem iPhones og Android-telefoner bliver udbedret foreløbig.

Læs også: Nyheder om telekommunikation