Danmark verdensmestre i mobildækning og mobiloplevelse

En spritny rapport slår fast, at danskerne har den bedste mobiloplevelse i hele verden og TDC Net topper listen blandt alle verdens teleselskaber.

Danmark verdensmestre i mobildækning og mobiloplevelse

Baseret på over to milliarder test fra over 830 millioner mobilbrugere i 100 lande kan Danmark prale af at være det land i verden, der samlet scorer højest i at levere en konsistent, god mobiloplevelse.

Ikke overraskende udpeges TDC Net til at være det bedste netværk i verden, når det gælder om at levere en god mobiloplevelse. Konklusionen findes i en netop offentliggjort rapport fra analysevirksomheden Tutela.

Dansk mobiloplevelse er verdens bedste

Analysen placerer altså Danmark på en global førsteplads foran lande som Finland, Holland og Sydkorea. Danmark opnåede en førsteplads i analysen med en score på 86,16% foran Finland (85,75%) og Sydkorea (85,72%) på en henholdsvis anden og tredjeplads.

Scoren dækker over, hvor ofte man kan forvente, at mobilnettet kan understøtte brugen af avancerede tjenester som gruppe-videokald og gaming. Det er tjenester, der kræver høj hastighed, lav svartid og en pålidelig forbindelse.

Se også: Hvilke teleselskaber ejer TDC?

TDC Net er verdens bedste netværk

TDC NET opnåede en score på 90,37%. 3 Danmark indtager 16. pladsen på globalt plan som næstbedste danske netværk. Telia Danmark indtager 21. pladsen og Telenor Danmark 22. pladsen.

Når det gælder specifikt videooplevelse, så topper Japans SoftBank med den højeste score. De er tæt fulgt af Elisa i Finland og NTT docomo i Japan. Tutelas Video Experience Score er fastlagt ved at vurdere videoydelsen af millioner af videoer, der afspilles på iOS- og Android-telefoner globalt.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Europa har den bedste dækning

Generelt dominerer de europæiske og særligt nordiske lande analysens top-10. Her vil mobilbrugerne i mere end otte ud af ti tilfælde kunne bruge mobilnettet til avancerede tjenester, mens det tilsvarende kun er tilfældet knap tre ud af ti gange for mobilbrugere i lande som Nepal og Den Dominikanske Republik.

Data til rapporten er indsamlet fra august 2020 frem til august 2021.

Se også: Nyheder om telekommunikation