Efter Norlys-opkøb af Telia: Dette kommer der til at ske
Norlys har underskrevet en aftale om at købe Telia Danmark for 6,25 milliarder kroner. Inden købet endeligt kan gennemføres, skal det dog først godkendes endeligt af både Norlys’ repræsentantskab og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det forventes at ske i første kvartal 2024.
Norlys har dog allerede store planer for, hvad der skal ske med Telia, og hvordan Norlys skal positionere sig på det danske telemarked.
Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?
Telia bliver til Norlys – rører ikke ved Call me
De 1,8 millioner danskere, der i dag er kunde hos Telia, skal vænne sig til at kalde deres teleselskab for Norlys, når salget er godkendt. Til B.T. fortæller Ulf Lund, der er direktør i Norlys, at Telias 32 butikker bliver omdannet til Norlys-butikker, hvor man kan købe Norlys’ forskellige produkter: Mobilabonnementer, bredbånd, telefoner, tv, streaming, ladestandere og energiaftaler.
Telia ejer også lavprisselskabet Call me, og det brand har selskabet ikke planer om at lave om på. Det er nemlig et stærkt brand, og i telebranchen er der tradition for, at selskaberne med eget mobilnet har to brands for at ramme flere af danskerne: Telia og Call me, YouSee og eesy, 3 og OiSTER samt Telenor og CBB Mobil.
Som det første, når godkendelsen kommer i hus, skal Norlys arbejde intensivt på at adskille Telia Danmark fra Telia-koncernen. Det er et arbejde, som Ulf Lund forventer kan tage op mod to år.
Vil ruske op i et stille telemarked
Ifølge Ulf Lund står det danske telemarked nærmest stille, og få kunder skifter mobilabonnement og teleselskab. Derfor ønsker Norlys at skabe ny dynamik på markedet. Hvad der helt præcist skal ske, er endnu uvist.
Dog fortæller han, at Norlys kommer til at ligne YouSee på teleafdelingen, men han håber på, at Norlys kan komme til at adskille sig gennem sine produkter og løsninger inden for energi og ladestandere.
Norlys har også et mål om at være konkurrencedygtige og vinde markedsandele, men det er for tidligt for selskabet at nævne tal.
Vil skabe Danmarks bedste mobilnet
Ud over overtagelsen af Telia overtager Norlys også halvdelen af TT Netværket, som er Telia og Telenors fælles mobilnet. Uafhængige målinger foretaget af flere selskaber viser enstemmigt, at TT Netværket placerer sig i den dårlige ende, når det gælder hastighed, dækning og kvalitet.
Det vil Norlys lave om på. Selskabet ønsker, at TT Netværket skal være Danmarks bedste, og det har derfor en investeringsplan for at udbygge dækningen – særligt på 5G.
Læs også: Nyheder om telekommunikation