Norlys klar med bredbånd til 1,4 mio. adresser i Danmark

Det danske energi- og teleselskab Norlys vil tage konkurrencen op med TDC Erherv og GlobalConnect og kan nu tilbyde højhastighedsbredbånd i stort set hele landet.

Norlys klar med bredbånd til 1,4 mio. adresser i Danmark

Norlys – det tidligere SE og Eniig – skruer op for ambitionerne på bredbåndsløsninger til erhverv. Selskabet har netop annonceret, at det nu tilbyder internetforbindelser til 1,4 millioner adresser i Danmark. Det sker, efter selskabet har fået adgang til nye udbyderes net.

”Vi har en ambition om at vokse endnu mere i vores erhvervsforretning, og vi mener også, at vi har motoren til at konkurrere med de største spillere på markedet. Lige nu er markedet domineret af TDC Erhverv og GlobalConnect, og dem vil vi meget gerne udfordre,” siger Michael Balto, der er direktør for Norlys’ erhvervsforretning, og tilføjer:

”Det er blevet lettere at komme langt bredere ud, og derfor har vi i erhvervsforretningen besluttet at intensivere vores tilstedeværelse i den østlige del af Danmark, hvor vi ved, at vi har et stort potentiale i at udvide vores markedsandele.”

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

10 procent vækst på erhvervsmarkedet om året

Fusionen mellem SE og Eniig blev gennemført i 2019, og siden er Norlys’ erhvervsforretning vækstet 10 procent om året. Historisk har Norlys’ erhvervsforretning været centreret omkring flere af de største virksomheder i Jylland, men nu satser energiselskabet altså benhårdt på at vinde markedsandele i hele landet.

Norlys’ internetforbindelser består at både medarbejderbredbånd og professionelle forbindelser til erhverv med hastigheder på op til 10 Gbit/s. Priserne starter fra 439 kroner per måned.

Norlys’ nærmeste konkurrent er TDC NET, som i dag tilbyder internet via kobbernet til mere end 2,8 millioner adresser og mere end 1,5 millioner adresser med coax eller fiber. I dag forsyner Norlys omkring 1 million adresser med elektricitet og internet.

Læs også: Center for Cybersikkerhed opdaterer trusselsvurdering mod telesektoren

Satser også benhårdt på fibernet til private

Det er ikke kun erhvervslivet, der nyder godt af Norlys’ fortsatte investeringer på bredbåndsområdet. Også private forbrugere kan i disse år opleve en øget tilstedeværelse fra Norlys på både Fyn og Jylland, efter selskabet i mange år har fokuseret på fibernet i Jylland.

Norlys har som ambition at passere 1 million husstande med fibernet ved udgangen af 2023. Hvor 50 000 andelshavere i 2021 blev koblet på selskabets fibernet, sigter selskabet efter 100 000 nye andelshavere i år.

Se også: Nyheder om telekommunikation