Salget af 5G-smartphones har oversteget 4G-smartphones

Knap tre år efter den første 5G-smartphone kom på markedet er salget af 5G-smartphones for første gang overgået salget af 4G-telefofner, viser ny opgørelse.

Salget af 5G-smartphones har oversteget 4G-smartphones

Det er i tre år siden, at den første kommercielle smartphone med 5G-teknologi, Samsung Galaxy S10 5G, blev tilgængelig. Siden da er teleselskaber verden over begyndt at opgradere deres mobilnet med 5G-teknologi, og et væld af især smartphones, men også en række routere, tablets og øvrige produkter, er lanceret med 5G-understøttelse.

Det er dog en langvarig proces at overgå fra 4G til 5G – noget der understreges af, at det først var sidst i 2021, at ’ægte’ 5G i form af mmWave – de meget høje frekvenser på 26 GHz – så dagens lys i Danmark. Også når det kommer til terminalerne – herunder smartphones – strækker adopteringen af 5G sig over mange, mange år.

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet Counterpoint Research viser, at der dog i januar 2021 er indtruffet en større milepæl inden for teleområdet. For første gang har det globale salg af smartphones med 5G oversteget salget af smartphones med 4G.

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

iPhone 12 satte skub i udbredelsen af 5G

Af diagrammet fremgår det, at der i løbet af 2019 skete en utrolig langsom udbredelse af 5G-smartphones. I løbet af foråret og sommeren 2020 begyndte der så småt at komme gang i salget af 5G-telefoner, men den helt store stigning skete først ved lanceringen af iPhone 12-serien i oktober 2021, hvor Apple introducerede 5G i iPhones.

I oktober 2020 udgjorde 5G-telefoner ”kun” 25 procent af smartphonesalget, men efter lanceringen af iPhone 12-serien med 5G var andelen allerede i november vokset til hele 38 procent. Siden da faldt andelen faktisk en smule i løbet af 2021 for så at være steget pænt siden foråret 2021. I januar 2022 blev milepælen, hvor salget af 5G-mobiler overgik 4G-mobiler, så nået med en andel af 5G-smartphones på 51 procent.

5G er ikke længere forbeholdt topmodeller og mellemklassetelefoner. I dag er det muligt at købe 5G-telefoner for helt ned til 1.500 kroner, og dermed er teknologien også blevet tilgængelig for langt de fleste, som køber en ny mobiltelefon.

Køb brugt mobil med 5G og spar penge

Alle nye telefoner kommer med 5G som udgangspunkt og har gjort det de sidste 2-3 år. Derfor kan du sagtens købe en brugt mobil og få 5G med i købet.

En brugt iPhone eller brugt Samsung Galaxy mobil kan købes med store besparelser i forhold til de nyeste modeller. Udover at man kan få 5G til en billigere penge, så får man stadig en fremragende mobil, selvom man køber en ældre mobil, bare den var en topmodel, da den kom på markedet.

Læs også: Nyheder om telekommunikation