Telenor henter 7.000 nye kunder og øger indtjeningen

Den norske telegigant Telenor har fremlagt regnskab over 3. kvartal 2021. Antallet af kunder i Danmark stiger – og overskudsgraden er på højeste niveau i 15 år.

Telenor henter 7.000 nye kunder og øger indtjeningen

Telenor Danmark er kommet ud af tredje kvartal 2021 med en omsætning på 973 millioner kroner, hvilket er en stigning på 8 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Overskuddet er også steget – nærmere bestemt til 278 millioner kroner svarende til en stigning på 7 procent. Telenor har også opnået den højeste overskudsgrad i 15 år. Overskudsgraden, som dækker over den andel af omsætningen, som er endt som overskud, endte på 28,6.

Fremhæver fremgang på erhverv

”Vi har haft et fantastisk kvartal, hvor vi leverer vækst på alle centrale nøgletal, mens kunderne vælger at blive hos os, og flere kommer til. Det bekræfter os i, at det betaler sig at skabe god værdi for kunderne,” siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark, og tilføjer:

”De har taget rigtig godt imod vores tryghedsskabende services i privatabonnementerne såsom Skærmskift og Netsikker, men også på erhverv er der rigtig god vind i sejlene i øjeblikket og god respons på vores sikkerhedsdagsorden.”

Telenors kundefremgang skyldes ifølge teleanalytiker Nicolas Fredriksen, at selskabet tilbyder tryghedsløsninger, som både privatpersoner og virksomheder i stigende grad efterspørger.

“Cybersikkerhed er øverst på listen hos mange forbrugere og virksomheder. Telenors digitale tryghedspakke for enkeltpersoner, familier og Telenors VPN-netværksløsning for erhverv er derfor spot on. Behovet for it- og cybersikkerhed vil kun vokse i årene fremover,” siger han til 24tech.

Henter 7.000 nye kunder i kvartalet

Det er ikke kun konkurrenten 3, der har skaffet nye kunder i årets tredje kvartal. Det samme har Telenor i Danmark. Siden forrige kvartal er 5.000 nye mobilkunder kommet til enten hos Telenor eller dets lavprisselskab, CBB Mobil. Dermed har Telenor nu i alt 1.688.000 mobilkunder, hvilket er 14.000 flere end samme kvartal i 2020.

Også antallet af internetkunder stiger. 2.000 nye bredbåndskunder er kommet til i løbet af de seneste tre måneder. I forhold til samme periode sidste år er antallet af internetkunder steget med 7.000.

Dog har Telenor også måttet sige farvel til 2.000 fastnetkunder.

Ud over Danmark opererer Telenor også i hjemlandet Norge, Sverige, Finland, Pakistan, Bangladesh, Thailand, Malaysia og Myanmar.

Se også: Nyheder om telekommunikation