Telenor satser på private netværk – opretter nyt forretningsområde

Telenor gør private netværk til et nyt forretningsområde under selskabets erhvervsdivision. Private netværk giver erhvervslivet og industrien skræddersyede netværksløsninger.

Telenor satser på private netværk – opretter nyt forretningsområde

Telenor har som en af de første leverandører i Danmark etableret private netværk som et nyt forretningsområde i virksomhedens erhvervsdivision. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Gennem vores dialog med kunder i erhvervslivet ved vi, at der er en øget efterspørgsel på garanteret hurtige, stabile og – vigtigst af alt – sikre forbindelser, der kan understøtte den stigende brug af smarte teknologier. Derfor har vi har også meget store forventninger til private netværk som en ny vækstmotor med en ambitiøs målsætning om at gøre det til en vigtig del af vores forretning inden for bare 3-5 år,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør i Telenor.

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

Erhvervskunder får skræddersyet netværksdækning

Private netværk giver erhvervskunder adgang til Telenors 5G-net, der er adskilt fra det offentlige 5G-netværk. Det giver kunden mulighed for at få en skræddersyet netværksløsning, der passer til netop dennes behov. Eksempelvis kan der være særligt fokus på sikkerhed, hastighed, responstid, oppetid eller noget femte.

Det er især producenter og tunge industrivirksomheder, som – med deres særlige behov for at integrere robotter og sensorer i realtid – vil have gavn af deres eget private trådløse netværk, hvor de ikke skal slås med ledninger og kabler. Også virksomheder med kontoransatte, der har brug for et stabilt netværk – eventuelt som supplement til det traditionelle Wi-Fi – kan få gavn af et privat 5G-net.

Første private 5G-netværk vil snart blive lanceret

Telenor vil sammen med sine kunder udforske anvendelsesmulighederne med henblik på at udvikle nye relevante koncepter og begynde lanceringen af de første private 5G-netværk inden for en overskuelig fremtid.

”I øjeblikket er vi i fuld gang med at hyre de rette specialister og få stablet branchens bedste team på benene. Derefter bliver opgaven at gå til markedet og fortsætte dialogen med de virksomheder, som vi allerede har bekræftet interesse fra, så vi kan komme i gang med at levere løsningerne til nye og eksisterende kunder,” siger Mikkel Kruse.

Læs også: Nyheder om telekommunikation