Telenor vil styrke sig på 5G og cloud i samarbejde med AWS

Telenor indgår partnerskab med Amazon for at modernisere sine systemer og øge brugen af cloud-teknologi. Nu skal Telenor fokusere på erhvervskunder.

Telenor vil styrke sig på 5G og cloud i samarbejde med AWS

Telenor er godt i gang med at forberede sig på den næste vækstbølge med samarbejde med Amazon Web Storage (AWS), og den igangværende transformation beskrives som et stort skift for Telenor af Sigve Brekke, den norske virksomheds administrerende direktør.

I samarbejde med den amerikanske teknologigigant vil Telenor udvikle nye cloud-baserede produkttilbud til udvalgte industrier, herunder produktion, logistik og bilindustrien.

Edge-computing vigtigt for 5G-tjenester

Brekke hæfter sig særligt ved den lave latenstid, som edge-computing, der er muliggjort af cloud-computing, giver 5G-tjenester. Det bliver et vigtigt salgsargument for kunder, der spænder fra produktion til hospitaler.

Telenor indgik sidste år et samarbejde med Google Cloud med fokus på produkter og analyser, mens valget af Amazon skyldes selskabets styrke inden for netværkskomponenter.

Brekke slår fast, at Telenor i fremtiden vil fokusere mere på erhvervskunderne, end de gør i øjeblikket.

Telenor vil samarbejde med eksisterende kunder for at demonstrere mulighederne ved cloud-baserede ressourcer og vil skalere sit cloud-fodaftryk og samtidig innovere for at udvikle nye tjenester, der anvender en kombination af de mest avancerede og sikre cloud-teknologier fra AWS.

Se også: Hvilke teleselskaber ejer TDC, Telenor, Telia og 3?

Netværk på hjul

Som en del af samarbejdet mellem Telenor og AWS har Telenor aktiveret en prototype af et “network on wheel” (NOW), der drives af AWS.

NOW kan altså beskrives som et mobilt netværk, der kan køre rundt og give kunderne mulighed for at oprette et autonomt privat 5G-netværk, hvor der er behov for det.

NOW-prototypen bruges i øjeblikket af det norske forsvarsmaterielagentur og det norske public service-selskab Norsk Rikskringkasting (NRK) til henholdsvis kritisk kommunikation og fjernproduktionsbrug.

Telenors thailandske mærke dtac har også lanceret et 5G-privatnetværk i proof-of-concept-stadie til thailandske virksomheder baseret på edge computing. Denne løsning hjælper kunderne med at behandle realtids, AI-baseret videoanalyse og andre applikationer i fjerntliggende områder.

Se også: Nyheder om telekommunikation