Telenors mobile private netværk erstatter Wi-Fi i industri og kontorer

Med egenskaber som høj sikkerhed, høje hastigheder, stabilitet og fleksibilitet er mobile private netværk et reelt alternativ til traditionelle Wi-Fi-netværk i virksomheder.

Telenors mobile private netværk erstatter Wi-Fi i industri og kontorer

Langt de fleste virksomheder, uanset type, anvender Wi-Fi til at sikre medarbejdere internetadgang på matriklen. Men det er slet ikke fremtiden, lyder det fra Telenor Erhverv.

Teleselskabet slår et slag for fremtidens netværk til industri og kontor: mobilt privat netværk (MPN).

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

Lokalt netværk overalt i verden med et mobilt privat netværk

Mobile private netværk er ikke en ny teknologi, men med udbredelsen af 5G har teknologien fået en ny opblomstring. Mobilt privat netværk er en skræddersyet trådløs netværksløsning til virksomheder, som leveres via et teleselskabs offentlige 4G- og 5G-mobilnet. Det er altså i stedet for en Wi-Fi-forbindelse, som leveres – typisk – via en kablet fiberforbindelse.

Med et mobilt privat netværk får virksomheder et administrerbart netværk med høj sikkerhed, høj stabilitet og nærmest ubegrænset mobilitet.

”Med 5G-teknologien kan vi bygge vores netværk ind i virksomhederne, så de kan benytte det som et lokalt netværk overalt i verden. Den private forbindelse forenkler it-infrastrukturen, øger sikkerheden og tilpasser sig virksomhedernes virkelighed anno 2023, hvor medarbejdere og enheder på lager eller i produktionen i stadig højere grad bliver mobile via 5G,” siger Mikkel Kruse, direktør for Telenor Erhverv.

Han forklarer, at en traditionel Wi-Fi-løsning hverken er designet med mobilitet for øje eller bygget til at levere isoleret stabilitet til den enkelte enhed. Det er dog noget, som mobilnetværk gennem mange år er designet til. Dermed kan 5G-bredbånd levere den høje stabilitet og smidighed, som erhvervslivet i dag kræver.

Adgang til virksomhedens netværk overalt

Ud over at levere høje hastigheder og enorm stabilitet, er en af de helt store fordele ved at skifte Wi-Fi ud med et privat mobilt netværk fleksibiliteten.

Det smarte ved et mobilt privat netværk er nemlig, at medarbejderne kan tage virksomhedens netværk med overalt i Danmark eller sågar i udlandet. Fordi netværket på sigt også kan anvendes i udlandet, kan medarbejderne bruge netværket overalt.

Medarbejderne får et verificeret SIM-kort til deres computer, som router dem direkte ind i virksomhedens netværk og giver adgang til virksomhedens data, uanset hvor de befinder sig. Ingen grund til at koble sig på en særlig VPN for at få adgang til virksomhedens systemer.

Da SIM-kortene er indstillet til kun at fungere på den pågældende enhed, kan adgangen blokeres med det samme, hvis medarbejderen mister sin computer.

”Der er et stort potentiale for virksomheder med kontorpersonale, især hvis medarbejderne har mulighed for at arbejde fra flere lokationer. Her risikerer man under normale omstændigheder at få kompromitteret data, hvis medarbejderne logger på et ikke-sikret Wi-Fi-netværk i det offentlige rum eller hjemme i privaten. Med et mobilt privat netværk er alle medarbejderne online på den samme krypterede forbindelse, altid isoleret og altid inden for virksomhedens firewall, uanset hvor i verden de befinder sig,” siger Mikkel Kruse.

Læs også: Nyheder om telekommunikation