Telia er første teleselskab til at understøtte Microsoft Teams Phone Mobile

Som et af de første teleselskaber i verden gør Telia det muligt at foretage opkald til og fra Microsoft Teams ved at ringe til et almindeligt telefonnummer.

Telia er første teleselskab til at understøtte Microsoft Teams Phone Mobile

Under coronapandemien blev Microsoft Teams et af de mest anvendte værktøjer for arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner til at gennemføre noget, der minder om en normal hverdag.

Siden da er Microsoft Teams forblevet et vigtigt værktøj for mange arbejdspladser og uddannelsessteder. Derfor integrerer teleselskabet Telia nu Microsoft Teams med sit 5G-mobilnetværk som det første teleselskab i Danmark og et af de første i hele verden. Løsningen hedder Microsoft Teams Phone Mobile.

Læs også: Overblik over de danske teleselskaber – hvilke teleselskaber ejer hvem?

Gnidningsfri integration mellem telefonopkald og Teams

Den nye funktion er en del af Telias Operator Connect-løsning, som tilbydes til erhvervskunder. Med mobiltelefoni til Microsoft Teams får brugere blandt andet mulighed for gnidningsfrit at flytte opkald, som gennemføres via ens mobilnummer, til Microsoft Teams og dermed for eksempel koble video på, invitere flere deltagere, optage mødet, sætte det på pause m.m. Ved at flytte opkald fra mobilnettet til Wi-Fi slipper man også for bekymringer om roamingtakster ved opkald i udlandet.

En anden fordel ved at integrere Teams i Telias 5G-mobilnet er, at kollegaer kan se i Teams, at man er optaget under et opkald.

Fordele med Teams Phone Mobile

  • Foretag og modtag opkald fra din telefon eller fra Teams appen på telefon eller computer med dit mobilnummer.
  • Dit mobilabonnement dækker både opkald fra mobiltelefon og fra Teams.
  • ​Flyt opkald mellem enheder – uden at miste opkaldet
  • Viderestil opkald til kolleger på Teams ved at flytte opkald til Teams på samme mobiltelefon. Der etableres fælles historik for opkald på tværs af Teams og mobiltelefon.
  • Synkronisering af aktivitet og tilstedeværelse, så opkald på mobiltelefonen registreres i Teams med status ”I opkald”.
  • Fælles telefonsvarer for Teams-opkald og opkald til mobiltelefonen.
  • Vælg, om du vil præsentere dit individuelle mobilnummer eller virksomhedens hovednummer ved udgående opkald fra mobiltelefon eller Teams app.
  • Tilføj dit mobilnummer til virksomhedens opkaldskøer og omstilling

”Vi er stolte af, at Telia Danmark som det første teleselskab herhjemme nu kan tilbyde Teams Phone Mobile. Denne nye produktlancering følger vores strategiske ambition om at levere innovative, fleksible og brugervenlige erhvervsløsninger, som er på forkant med den teknologiske udvikling og gør hverdagen nemmere for danske virksomheder,” siger Mads Stallknecht, der er direktør for Telia Erhverv.

”Telia er en af de første teleudbydere i verden, der satser på Teams Phone Mobile. Vi har i en tid set en voksende efterspørgsel på markedet efter at kombinere traditionel telefoni med moderne effektivitetsløsninger. Med Telia har vi fundet den optimale partner til at lancere løsningen i Danmark, og vi ser frem til fortsat at samarbejde om at hjælpe danske virksomheder med at skabe nye muligheder ved at forenkle og forbedre deres kommunikation,” siger Kit Ingwersen, der er Go to Market Lead for Modern Work i Microsoft Danmark.

Læs også: Nyheder om telekommunikation