Dumpede du også quizzen? Umuligt at spotte AI-genererede ansigter
Resultatet af 24Tech’s quiz, hvor man skal forsøge at spotte, hvilke ansigter der er AI-genererede, og hvilke der er ægte, taler sit tydelige sprog.
Danskerne har umådeligt svært ved at se, hvilke portrætter der er ægte, og hvilke der er falske.
I skrivende stund har mere end 500 personer deltaget i quizzen. Her bliver man stillet over for 10 portrætter. Fem af dem er ægte billeder af rigtige mennesker, mens de øvrige fem er AI-genererede billeder af personer, der af gode grunde ikke findes. Billederne blev vist i vilkårlig rækkefølge.
Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud
Her er de overraskende resultater
Iblandt de mange besparelser er det kun lykkedes to personer at gætte alle 10 billeder rigtigt. I gennemsnit har læserne fra 24Tech.dk og Mobilsiden.dk gættet 36 procent af billederne rigtigt – altså et sted mellem tre og fire billeder rigtigt.
En enkelt person formåede slet ikke at gætte et eneste billede rigtigt.
Se fordelingen af resultaterne nedenfor:
- 0 ud af 10 rigtige: 1 person
- 1 ud af 10 rigtige: 28 personer
- 2 ud af 10 rigtige: 109 personer
- 3 ud af 10 rigtige: 157 personer
- 4 ud af 10 rigtige: 152 personer
- 5 ud af 10 rigtige: 80 personer
- 6 ud af 10 rigtige: 38 personer
- 7 ud af 10 rigtige: 10 personer
- 8 ud af 10 rigtige: 7 personer
- 9 ud af 10 rigtige: 1 person
- 10 ud af 10 rigtige: 2 personer
Nedenfor kan du se, hvor gode (eller dårlige) læserne har været til at gætte, om de forskellige billeder var enten AI-genererede eller ægte:
Danskerne tror, at ægte fotos er AI-genererede:
Danskerne tror, at AI-genererede fotos er ægte:
I gennemsnit troede 63,4 procent, at de ægte fotos var AI-genereret, mens i gennemsnit 64,7 procent troede, at de AI-genererede fotos var ægte.
Resultaterne stemmer overenes med det, som forskere fra Australian National University fandt frem til i et nyt studie. At danskerne er så meget i tvivl om disse 10 fotos skyldes, at det er de 10 fotos iblandt mange, som respondenterne i studiet tog mest fejl omkring.
Quizzens resultater taler sit tydelige sprog om, at AI-genereret indhold er blevet så virkelighedstro, at det praktisk talt er umuligt at se forskel mellem virkelighed og fiktion.
Læs også: Nyheder om kunstig intelligens