IoT har gjort overgangen til hybridarbejde lettere
Ifølge et nyt stort europæisk studie fra Samsung Electronics Nordic bruger næsten halvdelen af danskerne Internet of Things-produkter, der betragtes som den vigtigste teknologi til hybridarbejde. Danskerne er dermed dem, der bruger Internet of Things mest til hybridarbejde, og i andre europæiske lande er billedet langt fra det samme.
Med Internet of Things (der ofte forkortes IoT) menes fysiske objekter, der gennem software, sensorer og andre teknologier forbinder og udveksler data med andre enheder og systemer over internettet eller andre kommunikationsnetværk. Det er ikke nødvendigvis nye produktkategorier, der er tale om: IoT-produkter og -enheder omfatter også bærbare computere, smartphones, smartwatches, digitaliserede køretøjer med mere.
IoT gør medarbejdere mere effektive og produktive
To tredjedele (66 procent) af de adspurgte danske respondenter siger, at teknologien har gjort det muligt for dem at tilpasse sig en ny rutine, mens 63 procent siger, at den hjælper dem med at undgå at begå fejl.
Set med arbejdsgiverens øjne er der også den fordel, at IoT-teknologien gør de ansatte i stand til at arbejde mere effektivt og gøre flere ting på én gang (70 procent) og generelt være mere produktive (69 procent).
Ifølge undersøgelsen er de mest almindelige teknologier, som danske medarbejdere bruger i deres hybride livsstil, Internet of Things (48 procent) efterfulgt af bærbare computere (44 procent), hovedtelefoner (32 procent) og tablets (27 procent).
Hver femte bruger smarte apparater eller en ekstra skærm (henholdsvis 22 procent og 18 procent).
Andre lande ser ikke Internet of Things som en lige så stor hjælp
Kigger man på de andre europæiske lande i undersøgelsen, ser tallene helt anderledes ud. Så figurerer Internet of Things slet ikke i top tre over teknologier, der støtter de ansatte i deres hybridarbejde og nye arbejdsrutiner.
- Italien: 30 procent
- Spanien: 29 procent
- Tyskland: 17 procent
- Grækenland: 16 procent
- Polen: 15 procent
- Sverige: 14 procent
- England: 13 procent
- Frankrig: 7 procent
Se også: Fordele og ulemper ved hjemmekontor
Danske virksomheder har et godt teknologisk knowhow
Landechef for Samsung Electronics Danmark, Claus Holm, forklarer, at danske virksomheder i forhold til mange andre lande har et godt teknologisk knowhow, og det har været en fordel for at komme gennem pandemien i forhold til andre lande.
Selvom Internet of Things slet ikke er lige så udbredt i den hybride arbejdshverdag i andre europæiske lande, kommer det til at ændre sig, vurderer Claus Holm.
”Økosystemer, hvor teknologi spiller sammen med hinanden, vil blive integreret i vores arbejds- og privatliv. Faktisk taler mange af vores produkter allerede sammen. Danmark er generelt langt fremme, når vi taler teknologi, og derfor undrer det mig ikke, at flere danskere har mere kendskab til Internet of Things, men der går ikke længe, før andre lande følger trop,” siger Claus Holm.