Blue Ocean Robotics får 350 millioner til global satsning

Med en investering på 350 millioner kroner i ryggen vil fynske Blue Ocean Robotics udvide sin satsning på mobile robotløsninger globalt.

Blue Ocean Robotics får 350 millioner til global satsning

Servicerobotter bliver en stadig vigtigere del af løsningen, når produktiviteten, arbejdsmiljø og kvalitet skal øges på arbejdsmarkedet.

Fynske Blue Ocean Robotics udvikler og producerer denne type robotter og er allerede Europas største producent inden for servicerobotter. Nu har de fået et rygstød til at ekspandere kraftigt på det globale marked de næste år.

Danske servicerobotter skal ud på verdensmarkedet

Selskabet har nemlig fået en investering på 350 millioner kroner af A.P. Møller Holding til at accelerere væksten, produktudviklingen og tilstedeværelsen globalt.

Blue Ocean Robotics’ mobile robotsortiment hjælper ansatte med at optimere desinfektion, telepresence samt forflytning og rehabilitering af patienter. Kundekredsen spænder fra rengøringskoncernen ISS til hospitaler, skoler, lufthavne, hotelkæder, produktionsvirksomheder og butikscentre.

Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, er naturligvis glad for investeringen og forklarer, at investeringen giver dem endnu flere muskler til at konsolidere og udbygge markedsandelen for alle deres robotter.

Han fortæller også, at de med PTR Robots og GoBe Robots kommer ud på verdensmarkedet med to nye robotter. Uden at gå i dybere detaljer røber Claus Risager videre, at selskabet er på vej med fire nye typer servicerobotter.

Hjælper med at integrere robotterne i kundernes arbejdsprocesser

Claus Risager slår fast, at det ikke kun handler om salg af robotter, men også om hvad der sker efterfølgende hos kunderne. Det at sælge servicerobotter er ikke kun et spørgsmål om at bygge og levere en robot.

”Vi arbejder med at optimere de fysiske robotter til gavn for kvaliteten, produktionsomkostningerne og muligheden for at levere en top service på alle vores robotter efterfølgende ude hos vores kunder. Desuden lancerer vi et webbaseret univers i 2022, som faciliterer hele kundeoplevelsen i et cloudsystem. Vi sørger også for sammen med vores salgs- og servicepartnere at integrere robotterne i kundernes workflow og sikre, at teknologien skaber den maksimale værdi hos kunderne”.

Se også: Danske tech-virksomheder er store inden for robotter

Dansk robotindustri vækster voldsomt

Blue Ocean Robotics har eksisteret i ni år og beskriver sig selv som en af sværvægterne i den relativt unge danske robotindustri. Selskabet har 225 ansatte og en omsætning på vej mod 200 millioner kroner.

Væksten i robotsalget hos Blue Ocean Robotics er tæt ved tyvedoblet fra 2018 til 2021, og værdien selskabet er blevet ansat til 2,05 milliarder kroner efter den nye finansiering fra A.P. Møller Holding.

Den danske robotklynge består i dag af mere end 300 robot- og automationsfirmaer, og nogle af de andre danske robotvirksomheder oplever også stor fremgang.

Shape Robotics forventer for eksempel, at selskabets omsætning i 2021 vil vækste med 160-180 procent i forhold til 2020. Mobile Industrial Robots oplevede en vækst på 40 procent i årets første ni måneder, og Universal Robots kunne også se ordrebogen bugne med en stigning på 46 procent i 3. kvartal 2021 sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Se også: Nyheder om danske virksomheder