Danske Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Den danske startupvirksomhed Spirii, der udvikler løsninger til opladning af elbiler, er blevet kåret til verdens bedste grønne startupvirksomhed.

Danske Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Hos den danske e-Mobility-platform Spirii er der formentlig jubel at spore i disse dage. Virksomheden er nemlig blevet kåret som verdens bedste grønne startup af Global Startup Awards, som netop er løbet af stablen den 29. marts i København.

Global Startup Awards, som står bag kåringen, har gennem sine fem lokale afdelinger rundt om i verden kåret finalister til den globale kåring, som netop har fundet sted.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Er med til at frigøre lademarkedet

Fra Danmark var der i alt fire nominerede virksomheder fordelt på de forskellige kåringer, men Spirii var den eneste, der slap gennem nåleøjet og vandt en kåring i den globale finale. Det er titlen som ”best greentech startup” eller den bedste grønne startupvirksomhed, som Spirii har vundet.

Spirii vandt foran BioBuu fra Tanzania, AlgaieDiesel fra Tyrkiet og AgriVijay fra Indien.

“Vi er utrolig stolte af, at Spirii, der kun har tre år på bagen, er kåret til at være verdens bedste grønne tech-startup. Vores vision med Spirii har fra begyndelsen været at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører uanset branche kan tage del i elektrificeringen af transporten og dermed nedbringe både luftforurening og CO2-udledninger, som er én af vor tids allerstørste globale udfordringer. At vi nu står med denne pris i hænderne viser, at vi gør en reel forskel,” siger Tore Harritshøj, direktør i og medstifter af Spirii.

Spirii er skabt af to udbrydere fra E.ON, som er en af Europas største private energikoncerner. Der er ikke tale om en traditionel ladeoperatør, men de har udviklet en softwareplatform, som muliggør en hurtigere skalering af et globalt netværk af ladestandere og bidrager til en grøn og fremtidssikret infrastruktur på tværs af industrier og lande. Spiriis kunder er virksomheder, herunder detail-, logistik-, bolig-, hotel-, forsikrings- og energiselskaber, men også kommuner.

Alene i 2022 er Spirii vokset med mere end 500 procent og er nu til stede i 15 lande, herunder Danmark.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi