Nets lancerer Softpay, der forvandler mobilen til en betalingsterminal

Nets og den danske betalingsvirksomhed Softpay.io indgår samarbejde. Nu tilbyder Nets Softpays mobile betalingsterminal, som kører på Android-smartphones.

Nets lancerer Softpay, der forvandler mobilen til en betalingsterminal

Nets og det danske betalingsselskab Softpay.io er gået sammen om at lancere en ny type kontaktløse betalingsterminaler, der ikke kræver dedikeret hardware, ligesom man kender det i dag. I stedet fungerer en Android-smartphone med indbygget NFC-chip som kontaktløs betalingsterminal.

Løsningen hedder Softpay og er udviklet af det danske betalingsselskab Softpay.io. Softpay er en såkaldt Software Point of Sale-løsning (softPOS) – altså en softwarebaseret betalingsterminal.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Skaber mobile salgssteder med Softpay

Det, at enhver Android-smartphone med NFC-chip kan tage imod kontaktløse betalinger, giver en lang række nye muligheder, lyder det fra Nets, som vil distribuere Softpay.io’s applikation som en udvidelse til Nets’ traditionelle terminaler.

”Med denne løsning skaber vi det mobile salgssted – ved hylden i butikken, ved bordet i restauranten, på festivaler, eller hos kunden ved indgangen eller sågar i jernbanens spisevogn. Indkøb og betaling sker, hvor kunden opholder sig, og dermed er det ikke længere afgørende, hvor kasseapparatet befinder sig. Løsningen øger muligheden for at fokusere indkøbsoplevelsen på de positive øjeblikke, fordi kø og ventetid ved kassen er elimineret,” siger Robert Hoffmann, CEO, Nets Merchant Services.

Introduceret i Salling i Aarhus

Med i samarbejdet om løsningen er også Danmarks største detailvirksomhed, Salling Group. Den nye betalingsløsning er introduceret i udvalgte butikker og afdelinger som et alternativ til de normale betalingsterminaler ved kasserne i Salling i Aarhus.

Softpay-løsningen giver medarbejdere mulighed for at tage imod betalinger ude på gulvet, samtidig med de er i gang med for eksempel at genopfylde hylder. Dermed skal kunder, hvor løsningen er implementeret, ikke nødvendigvis finde en traditionel kasse for at betale for sine varer.

”Vi har store forventninger til Softpay-løsningen og tror på, at den kan hjælpe os med at give en endnu bedre kundeoplevelse i vores butikker,” siger Jens Freiberg, Group Director IT Business Process Management i Salling Group.

SoftPOS-applikationer har eksisteret i efterhånden flere år, men har ikke været bredt tilgængelige i Danmark. Samsung har eksempelvis haft en tilsvarende løsning siden 2019. Softpay.io udmærker sig ved at være godkendt ikke kun af Visa og Mastercard, men også Nets. Dermed kan løsningen håndtere de mest udbredte betalingskort i Danmark, inklusive Dankort.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi